Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena na vrhu

Dubravka Vrgoč je nova intendantica HNK Rijeka

arhiva HNK Zagreb
11.01.2024.
u 12:20

Bivša intendantica HNK Zagreb na dužnost u Rijeci stupa 1. siječnja 2025., a za izbor je presudio njen program

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke imenovao je Dubravku Vrgoč novom intendanticom HNK Ivana pl. Zajca. Odluku je donio nakon uvida u programe koje su predložili Vrgoč i njen protukandidat Dražen Siriščević. Dubravka Vrgoč na dužnost stupa 1. siječnja 2025. godine.

Rasplet je to situacije u kojoj su i Vrgoč i Siriščević dobila po dva glasa članova Kazališnog vijeća HNK Rijeka (uz jedan suzdržani glas), a riječki gradonačelnik je uz svoju odluku istaknuo  kako četverogodišnji program kandidatkinje Vrgoč donosi progresivnu viziju razvoja Kazališta te pozicionira riječki HNK u središnju mediteransku, time i europsku kazališnu kuću.

Uz to posebno je istaknuo: "Svojim programom Dubravka Vrgoč najavljuje okupljanje renomiranih riječkih pisaca, glazbenika, likovnih umjetnika, arhitekata, dizajnera, izdavača, filozofa, sociologa, profesora koji bi, zajedno s kazališnim umjetnicima, promišljali razvoj kazališta i njegove estetske smjernice".

Buduća riječka intendantica je dobro poznato ime kazališnog života Hrvatske, iskusna menadžerica koja ima i vrlo jasne umjetničke vizije, te inzistira na vidljivosti hrvatskih kazališta na europskoj i svjetskoj sceni. Do sada svojim ravnateljstvom obilježiula rad Zagrebačkog kazališta mladih i HNK Zagreb. Inače je magistra  komparativne književnosti i diplomirana dramaturginja. Uz kazališta koja je vodila u Hrvatskoj bila je i  predsjednica Europske kazališne konvencije,  a uz redatelja Ivicu Buljana je osnivačica, umjetnička ravnateljica i selektorica Festivala svjetskog kazališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije