Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Faust" u Exitu

Dojmljiva Judita Franković u ulozi Mefista u "Faustu" u Teatru Exit

'Judita Frankovic u Faustu, Teatar Exit '
''
01.10.2010.
u 13:50

Odličan glumački par dominirao je prvom ovosezonskom premijerom u Teatru Exit. Judita Franković nastupila je u ulozi Mefista, a američki glumac Tim Habeger u ulozi Fausta. Redatelj je Srećko Borse.

Premda je zagrebački Teatar Exit prilično razmazio publiku, ni najnovija premijera “Fausta”, koju supotpisuju i PushPush teatar iz Atlante te K3RN3L iz Zagreba, zadovoljila je visoke kriterije. Ponajprije se to odnosi na odličnu i požrtvovnu glumu dojmljive Judite Franković u ulozi Mefista te američkoga glumca Tima Habegera u ulozi Fausta. No, glumci glume i sami sebe, pa izvedba u Exitu nudi jako mnogo asocijacija i tumačenja.

Predstavu je na čelu brojnog autorskog tima režirao Srećko Borse, koji se niz godina bavi likom Fausta iz pera britanskoga dramatičara Christophera Marlowea ("The Tragical History of Doctor Faustus").

Izvođači uglavnom glume na engleskom jeziku, a predstava, po odluci teatra, nije primjerena mlađima od šesnaest godina, iako zbog autentičnosti, strastvenosti i majstorskog korištenja glazbe ima velik potencijal za izvođenje baš mladim ljudima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije