Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Davorka Begović: Poslušajte zvukove punk gajdi i skejt-kompoziciju

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/5
04.05.2017.
u 08:33

U Studentskom centru počeo je Izlog suvremenog zvuka. Zagrepčanima će se predstaviti gosti iz Austrije, Belgije, Danske, Švicarske, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Njemačke...

Kultura promjene naziv je institucije, trajnog projekta i pokreta koji održava živom i neprestano obogaćuje tradiciju Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu kao žarišta suvremene, osobito glazbene kulture. Kultura promjene, osim što osigurava kontinuitet slavnog Muzičkog salona SC-a, posljednjih pet godina organizira i Izlog suvremenog zvuka. Peto izdanje te manifestacije počelo je jučer i trajat će do 6. svibnja.


 

– Izlog su glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri; iskreni u nastojanjima, neumorni u pokušajima, kreativni u procesima, otvoreni u pristupu, znatiželjni i spremni na izazove. Umjetnici koji ograničenja pretvaraju u mogućnosti – riječi su Davorke Begović, umjetničke ravnateljice, inicijatorice, producentice i pokretačkog duha agilne ekipe Izloga suvremenog zvuka.

Ulaz na sve programe ove “proljetne eksperimentalne vožnje kroz suvremeni zvuk u SC-u” je slobodan, a tek neki od mamaca za znatiželjnu publiku u potrazi za novim iskustvima su vožnja skejtom pretvorena u muzičku kompoziciju, punk bend u kombinaciji s gajdama, bliski susret s modularnim sintetizatorom i multimedijalni solarni sat Davora Sanvicentija u atriju &TD-a.
Kultura promjene neizostavan je i vrijedan partner Muzičkog biennala Zagreb, a Izlog suvremenog zvuka ne konkurira, nego se lijepo nadovezuje na netom održano 29. izdanje MBZ-a.

- Muzički biennale Zagreb ima drugačiju povijest, važnost i mjesto na suvremenoj glazbenoj sceni, a nadam se da se upravo zbog svojih različitosti u poetici, sadržaju i pristupu Izlog i MBZ na pravi način međusobno dopunjuju, publici pružajući širi spektar suvremenih glazbenih tendencija i različite poglede. Odatle i naziv Izlog koji znači samo jedan od mogućih pogleda na suvremenu glazbu današnjice i na naš društveni i kulturološki kontekst – kaže Davorka Begović.

Na ovogodišnjem festivalu, koji ima misiju ne samo predstavljati, nego i poticati nove suradnje i zvučna istraživanja, gostuju umjetnici iz Austrije, Belgije, Danske, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Portugala, Slovenije, Srbije i Švicarske. Raznovrstan program poziva na eklektično putovanje od elektronike, noisea, dronea i eksperimentalne glazbe, preko sound arta, DIY instrumenata, prostorne kompozicije do spoken word izričaja, post punka i suvremenog jazza.

– Osim opsežnog četverodnevnog programa ovogodišnji Izlog donosi još više radionica i rezidencija u kojima sudjeluju mahom studenti i mladi glazbenici – kaže Davorka Begović i ističe važnost publike Kulture promjene koju opisuje kao zainteresiranu, angažiranu i konstruktivno kritičnu.

Detaljne informacije o programu potražite na webu, ili jednostavno svratite u SC čiji su svi prostori ovih dana jedna velika pozornica, radionica, laboratorij zvuka i okupljalište ljudi s novim idejama.

Komentara 2

PU
paul-umpe
08:54 04.05.2017.

Joj neka je ona pokazala svoju tetovazu.Fuj.

TI
Timtim
10:46 04.05.2017.

?????????????????Jadan hrvatski jezik!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije