Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival svjetske književnosti

Branko Čegec 'pročitao' Boru Ćosića

Bora Ćosić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
09.09.2014.
u 11:18

Na Festivalu svjetske književnosti o svom djelu govorio je i Bora Ćosić

Među uglednim gostima Drugog festivala svjetske književnosti je i Bora Ćosić, pisac rođen u Zagrebu 1932. godine, sada stanovnik Rovinja i Berlina, hrvatski državljanin te autor iznimno velikog i raznorodnog opusa. Osim na tribini čija je tema bio građanski rat i književnost te krivnja i pravda, Ćosić je u Knjižnici Bogdana Ogrizovića gostovao na tribini Pisac i njegov čitatelj.

Ćosićev doista upućeni čitatelj bio je pjesnik,urednik, prevoditelj i izdavač Branko Čegec. Čegec je kao izdavač u Meandru objavljivao i Ćosićeve knjige, napose poeziju, jer je poznat kao izdavač koji se ne boji poezije. Ovih je dana Profil u biblioteci Velimir Visković  bira za vas objavio i najnoviju Ćosićevu knjigu, svojevrsni putopis po njegovu rovinjskom staništu nazvan "Mirni dani u Rovinju". Gotovo cijeli nedavni rat Ćosić je proveo u Rovinju, gradu koji već desetljećima zarazno djeluje na književnike. U toj lirskoj knjizi, Ćosić piše o svojim prijateljima iz svijeta umjetnosti, ali i o nekim nesporazumima koji su bili posljedica rata između Hrvatske i Srbije. 

Bora Ćosić član je Hrvatskog društva pisaca, redovit je gost književnih tribina u Hrvatskoj, a u Hrvatskoj je posebno zapažena i njegova knjiga  "Doktor Krleža". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije