Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko slavlje

Ban Ki Moon na hrvatskom božićnom koncertu u New Yorku

“St. Aidan Girls, Angels and Handbells Choir”
arhiva VL
10.12.2010.
u 13:59

U programu je predviđen i nastup dalmatinske klape Astoria i Hrvatskog zbora iz New Yorka, koji od 2005. godine pjeva na tradicionalnom božićnom koncertu u Astoriji pod ravnanjem Drage Bubala

Hrvatski glazbenici Zdravko Šljivac i Drago Bubalo glavni su organizatori glazbenog koncerta "Hrvatski Božić u New Yorku“ koji će se 19. prosinca u 15 sati prvi put održati u velikoj dvorani Lincolnova centra na Manhattanu. Glavni je pokrovitelj predsjednik Ivo Josipović, a dolazak na „Hrvatski Božić u New Yorku“ najavili su glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon, njegov pomoćnik za ljudska prava Ivan Šimonović i veleposlanik RH u UN-u Ranko Vilović.

Na koncertu će nastupiti zagrebački djevojački zbor Zvjezdice koji priprema turneju po Americi povodom 25. obljetnice rada, a najavljeno je i gostovanje “St. Aidan Girls, Angels and Handbells Choir” (na slici), dječjeg zbora s Long Islanda.

- Koncert darujemo svim Hrvatima u New Yorku i njihovim američkim prijateljima. Maestro Zdravko Šljivac ravnao je božićnim koncertima u prepunoj Ciboninoj dvorani u Zagrebu i stoga je uvjeren da ćemo “napuniti veliku dvoranu Lincolnova centra od 2800 mjesta. Želimo da cijela dvorana zajedno pjeva hrvatske božićne pjesme koje će biti aranžirane za simfonijski orkestar, nekoliko zborova i soliste - rekao je za Večernji list Drago Bubalo, dirigent iz New Yorka. Iva Topolovec, jedna od članica Zvjezdica, bila je s majkom na sastanku organizatora u generalnom konzulatu u New Yorku i potvrdila za naš list da su sve članice sretne što će za Božić pjevati u „gradu koji nikada ne spava“.

U programu je predviđen i nastup dalmatinske klape Astoria i Hrvatskog zbora iz New Yorka, koji od 2005. godine pjeva na tradicionalnom božićnom koncertu u Astoriji pod ravnanjem Drage Bubala. Solisti će biti Reagan Stone i Brian Goff, a kao iznenađenje večeri najavljeno je i gostovanje iz Hrvatske.

- Organizator je „Hrvatskog Božića u New Yorku“ udruga „Harmony for Peace Foundation“, ali pomaže nam i hrvatska župa na Manhattanu, a uključena je i diplomacija jer svi podupiremo ovu plemenitu inicijativu ne samo zbog okupljanja Hrvata uz tradicionalne božićne pjesme i promidžbe naše kulture i tradicije u Americi nego i zbog odluke da prihod od koncerta pošalje za potrebe dječjeg doma „Majčino selo“ u Međugorju - naglasio je Marijan Gubić, generalni konzul RH u New Yorku.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 25 do 65 dolara.

Komentara 8

OP
operativac
21:29 10.12.2010.

Bozicni koncert pod pokroviteljstvom komunistickoga predsjednika koji ne vjeruje niti u Bozic niti u Boga. Drz\'te si taj koncert sto dalje od nas postenih i Bogoljubnih iseljenih Hrvata, majku vam vasu jugoslavensku, izdajnicku. Zivio TOMISLAV MERCEP!

DU
Deleted user
07:13 13.12.2010.

operativac baš si prosti nepismeni đikan, Ban Ki Moon je Korejanac (Južna Koreja), koji je poznati diplomat, demokrat i generalni sekretar UN. O kakvom \"komunističkom predsjedniku\" ti pričaš jadni čovječe.

BR
brainiac
19:53 10.12.2010.

U Hrvatskoj nema djecjih domova kojima treba pomoc?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije