Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Trio"

Albumom "Event" obradili poznate pjesme na pomaknut način

Trio
arhiva vl
26.10.2011.
u 15:32

Album je nastao kao zapis jednog eventa na kojem su se glazbenici odlično zabavili, a izvode "Son of a Preacher Man", "100 godina samoće", "Tempera", "Fields of Gold", "Tamo gdje je sve po mom", "Smooth Operator", "Putujem"...

Na tržište je pušten novi album grupe "Trio" pod nazivom "Event". Grupu čine bubnjar Borna Šercar, klavijaturist Zvjezdan i kontrabasist  Vedran Ružić, a surađuju i s mladom pjevačicom Sabrinom. Nakon uspješnog lanjskog albuma "A Little Book of Notes" koji je nagrađen Porinom u kategoriji klasike i jazza, snimljen je album koji nazivom sugerira da je riječ o albumu uz koji je dobra zabava i atmosfera zajamčena i koji je nastao ad hoc, kao zapis jednog eventa na kojem su se glazbenici odlično zabavili. Album donosi poznate pjesme, no Borna Šercar Trio feat. Sabrina odabrani su materijal ipak odlučili malo pomaknuti, bilo ritmom, bilo harmonijom i dati pjesmama s albuma umjetničku notu i atmosferu.

Album otvara evergreen "Son of a Preacher Man", slijedi autorska pjesma "100 godina samoće", ujedno i prvi singl s ovog izdanja, potom "Overjoyed" glazbene legende Stevieja Wondera. Na albumu, koji donosi ukupno 12 pjesama, izmjenjuju se domaći i strani hitovi pa je tu uvrštena i Gibonnijeva "Tempera", Stingova "Fields of Gold", Jinxova "Tamo gdje je sve po mom", Sadeina "Smooth Operator", Yammatova "Putujem"... Glazbenici su svakoj pjesmi nastojali dati neki svoj pečat pa je tako "Tempera", za razliku od originala, obrađena u furioznom drum'n'bass ritmu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije