Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće prihvatiti ponudu

Novi natječaj za karlovačko sklonište za pse čeka novi zakon

Štenci u Utinji
Foto: Privatni album
1/4
07.12.2016.
u 14:31

Očekujemo da će ponuda Veterinarske ambulante iz Pokupskog Cerja biti jednoglasno odbijena, kaže Damir Mandić, predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća

Damir Mandić kao predsjednik Klub HDZ-HSS-HSLS, ali i kao predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća, kazao je da neće podržati odluku gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskog vijeća koji predlaže da brigu o skloništu za pse u iduće četiri godine preuzme Veterinarska ambulanta iz Pokupskog Cerja.

Oni su na natječaju, koji je Grad raspisao u srpnju, dali najpovoljniju ponudu za poslove skloništa za životinje s karlovačkog područja. Prema toj ponudi psi s gradskih ulica bi se, umjesto u Utinju kod Karlovca, vozili u Pokupsko Cerje. To, ali i činjenica da je ambulanta iz druge županije na lošem glasu zbog odnosa prema životinja, najviše je zasmetalo zaštitare životinja pa su tražili da Grad nađe način da odustane od natječaja.

- Predložit ćemo da se ne prihvati niti jedna ponuda za obavljanje poslova skloništa za životinje i očekujemo da to bude prihvaćeno jednoglasno. Natječaj je proveden po propisima i u redu je postupak gradonačelnika da predloži Vijeću ovakvu odluku, no naš stav je da nakon puno razgovora i reakcija zainteresirane javnosti, udruga za zaštitu životinja i naših sugrađana, treba krenuti u novi natječaj. Nakon donošenja novog Zakona o zaštiti životinja, koji nudi i nova rješenja vezana za skloništa za životinje, raspisat ćemo novi natječaj – kazao je D. Mandić. 

Do tada o psima vodi brigu aktualni koncesionar, karlovački CRPK. Nije isključio niti mogućnost gradnje skloništa za pse za sve gradove i općine u županiji.

>>Dodjela-posla-skrbi-o-napustenim-zivotinja-ambulanti-u-pokupskom-cerju-na-dusama-gradskih-vijecnika-iduci-tjedan

>> S ulica smo spasili 13.380 napuštenih životinja, ali novca za nastavak nemamo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije