navigacija Kućni ljubimci 3
TKO JE U PRAVU?

Škrlec: I po novom zakonu usmrćuju se životinje! Tolušić: Po kojem to, kad novoga još nema?

Eurozastupnik Davor Škrlec pokrenuo je i online anketu o eutanaziji životinja

Tomislav Tolušić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Eurozastupnik Davor Škrlec pismom je poručio ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću kako je nedopustivo da novi Zakon o zaštiti životinja, koji je stupio na snagu početkom godine, i dalje omogućava usmrćivanje životinja nakon što 60 dana provedu u skloništu. Pokrenuo je i online anketu u kojoj se protiv ubijanja izjasnilo već više od 10.000 građana.

– Članak 67. stavak 3. Zakona o zaštiti životinja i dalje omogućava usmrćivanje životinja, što godinama izaziva zgražanje javnosti. Hrvatski građani ne žele da njihov novac odlazi na ubijanje – napisao je Škrlec.

Ministar Tolušić jučer je pak iz Bruxellesa poručio kako Škrlec govori o odredbama starog zakona. Novoga, koji je tek prošao javnu raspravu i čeka nacrt s kojim će se pred Vladu pa Sabor, još nema. Početkom godine, ističe, na snagu je stupila tek odredba o zabrani uzgoja činčila za krzno.

– Ja sam protiv usmrćivanja životinja. U RH već imamo i šest “no kill” skloništa, i smatram da ubijanje ne bi trebao dopustiti ni novi zakon. No, pričekajmo njegovo donošenje – poručio je Tolušić.

>> Od 1. siječnja 2017. zabranjen uzgoj životinja za proizvodnju krzna

>> Bili smo najsretniji kad smo mogli reći: Dobar dan, našli smo vam psa!

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (5 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

2
Registracija