Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više napuštenih pasa

Brodski volonteri na izmaku snaga, a sklonište "na čekanju"

Sklonište Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
02.02.2017.
u 18:05

S obzirom na niske temperature i otežane uvjete, radovi stagniraju, a nastavit će se čim omoguće vremenski uvjeti, kažu u Slavonskom Brodu

Iz brodskih udruga za zaštitu životinja ovih dana iznova postavljaju pitanje gdje je zapelo s otvaranjem skloništa za napuštene pse i mačke u Slavonskom Brodu.

Projekt azila vrijednog 5 milijuna kuna, koji je najavljen kao jedan od najmodernijih u Hrvatskoj i u čijoj bi se gradnji koristila i europska sredstva, udrugama je predstavljen još u veljači 2015. godine. Pa ipak, još uvijek nije pušten u rad. U međuvremenu, napuštenih i ostavljenih pasa na gradskim je ulicama sve više, a volonteri su na izmaku snaga.

- Čuli smo da su izgrađena dva objekta, ali neki radovi navodno još nisu završeni. Mi još uvijek ne znamo ni tko će voditi azil - kaže volonterka Valentina Premilić. U dvorištu obiteljske kuće u obližnjim Korduševcima, čiji je vlasnik preminuo, volonteri uz dopuštenje njegove obitelji već nekoliko godina brinu o napuštenim psima. Trenutno ih je ondje tridesetak, a još dvadesetak smješteno je u neposrednom susjedstvu, kod jedne od volonterki. No, potrebe su daleko veće. Udrugama svakodnevno stižu dojave o pronađenim psima.

- Da se azil sutra otvori, napunili bismo ga u roku od pola sata - kažu u udruzi "Veselo dvorište". Iz Gradske uprave odgovaraju kako su u prostoru azila izgrađena dva od pet planiranih blokova za smještaj pasa. Zgrade su stavljene u funkciju, što znači da je uređen unutarnji prostor te je postavljena stolarija i fasada. Oko azila je postavljena ograda te stupovi za rasvjetu. Nedavno je i započela nova faza radova u sklopu koje će biti i pristupna cesta.

- S obzirom na vrlo niske temperature i otežane uvjete, radovi u prostoru azila trenutno stagniraju, ali čim to omoguće vremenski uvjeti, bit će nastavljeni. Po završetku radova azil će biti i otvoren - kažu u Gradskoj upravi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije