Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIONALNI POBJEDNIK

Zbog lektire sam se morao brzo vratiti u svoju školsku stvarnost

Toni Nakić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.02.2014.
u 09:10

- Nakon što sam prijepodne prošao kvalifikacije, navečer mi je najvažnije bilo da se ne osramotim. Do ubačene prve trice navijanje publike bilo mi je pritisak, a kada je počelo ulaziti to mi je bio vjetar u leđa - rekao je Toni Nakić.

Te večeri nije bilo ponosnijih šibenskih roditelja od Liborija i Nade Nakić, niti je bilo sretnije sestre od Ene. Pobjednik tricaškog natjecanja na hrvatskoj All-Star utakmici postao je 14-godišnji Toni Nakić (190 cm), što je senzacija kakvu je teško pronaći u cijelom košarkaškom svijetu.

Samo da se ne osramotim

Kako je to sve izgledalo u koži golobradog pobjednika koji se nije prepao situacije i pozornice?

- Nakon što sam prijepodne prošao kvalifikacije, navečer mi je najvažnije bilo da se ne osramotim. Do ubačene prve trice navijanje publike bilo mi je pritisak, a kada je počelo ulaziti to mi je bio vjetar u leđa. Čak su i suparnici navijali za mene.

Je li Toni slavio pobjedu?

- Odmah sam otišao kući jer me čekala lektira. Morao sam se vratiti u stvarnost.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Kako je pak bilo njegovim roditeljima u trenucima kada je cijela dvorana navijala za njega? Taj osjećaj podijelio je s nama Tonijev otac Liborij:

- Bilo je to nešto posebno i nema novca kojim to možete platiti. Naše zadovoljstvo prešlo je u pravu euforiju.

Kad je tata počeo vjerovati da njegov sin može pobijediti pored šutera kakvi su Blassingame i Bašić?

- Gledam svaku njegovu utakmicu i nije mi iznenađenje kada pogodi 10 trica, no nisam ni pomislio da može pobijediti. Kada su trice počele ulaziti pomislio sam da se može nositi i s ostalima, a tek u “pripetavanju” s Bašićem pomislio sam da bi bilo odlično kada bi pobijedio. I dogodilo se.

Ponosni su bili i ljudi Škole košarke Dražen Petrović koja je na All-Staru imala čak četiri polaznika. Bivše Bilana, Šarića i Junakovića i sadašnjeg Nakića, za kojeg alfa i omega produktivne škole Josip Milaković Joto kaže:

- Rezultat nas ne zanima, želimo razvijati djecu, pa su Šarić i Junaković već s 13 i pol godina igrali u B-ligi, a takav je sada slučaj i s Nakićem koji igra u tri lige - kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Forsiramo ga kao razigravača. Toni je veliki potencijal, voli raditi, pristojan je, daje sve od sebe na svakom treningu i u svakoj utakmici i jako je dobar učenik.

Toni je gimnazijalac, ide u prvi razred, a u cijeloj osnovnoj školi imao je samo jednu četvorku. I njemu i njegovim roditeljima škola je sada važnija od sportske karijere pa nije napustio Šibenik.

- Bio sam na probi u Ciboni i prošao sam, no bio sam premlad za odvajanje od roditelja - priznao je Toni.

Nisam lud za NBA ligom

No, doći će i taj dan. Za koji hrvatski klub bi volio igrati ako to nije Šibenik?

- Cibona mi je malo draža od ostalih.

Za razliku od većine košarkaških vršnjaka, on ne sanja o igranju u NBA ligi.

- Radije bih igrao u Euroligi, u njoj se traži više znanja. NBA košarka je više snagatorska.

Zbog potreba igračkog razvoja ima i dodatne treninge, a treneri od njega traže da igra na mjestu razigravača.

- Jednog dana više bih volio biti branič šuter. Otac mi je napravio koš u Mirlović Zagori, kod djeda i bake, pa preko ljeta ondje šutiram po dva-tri sata.

Kad Šibenčanina pitate za košarkaški uzor, odgovor se zna:

- Dražen Petrović prije svih. U Europi mi se najviše sviđa Navarro, a u NBA ligi Wade i Curry.

>> Sjever pobijedio Jug, 14-godišnji Nakić pobjednik u tricama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije