Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZATORI ZAVRŠNICE

Zadrani oduševljeni povratkom Krešina kupa u rodni grad

Košarka
Foto: VL
1/3
28.01.2016.
u 13:00

Naslov pobjednika brani Cedevita koja je u prošlogodišnjem finalu u Vukovaru nadigrala Zadar 86-82. Komu će pripasti prvi ovogodišnji klupski košarkaški trofej znat će se u večernjim satima četvrtka 18. veljače.

Završnica ovogodišnjeg Kupa Krešimira Ćosića održat će se u Zadru, u dvorani koja nosi ime ovog košarkaškog velikana, 17. i 18. veljače 2016. godine, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza. Na ovaj način organizacija završnice Kupa Krešimira Ćosića se vraća u Zadar nakon punih sedam godina.

Kandidaturu za Organizaciju natjecanja zajednički su podnijeli Košarkaški savez Zadarske županije i tvrtka S event koja se dokazala vrhunskom organizacijom dvaju izdanja euroligaškog turnira Zadar Basketball Tournamenta i FIMBA Svjetskom ligom veteranki i veterana.

- Kada je objavljen natječaj za organizaciju Kupa Krešimira Ćosića sazvali smo Nadzorni odbor KK Zadar i nažalost zaključili da klub nije u ovom trenutku u mogućnosti organizirati Kup zbog organizacijskih i financijskih uvjeta. Nisam uopće dvojio i odmah sam predložio da će organizaciju na sebe preuzeti Županijski košarkaški savez čiji sam predsjednik. Okrenuo sam nekoliko telefonskih brojeva, a ostalo znate - Kup je u Zadru i veselim se svemu što slijedi - otkrio je Željko Predovan, predsjednik Organizacijskog odbora završnice Kupa.

Grad košarke s oduševljenjem je primio ovu vijest. KK Zadar čeka na trofej već osam godina, a domaći teren mnogi vide kao veliku šansu za Zadrane.

- Sretna sam. Vratili smo Krešin kup tamo gdje mu je i mjesto, doma. Imamo sjajnu suradnju sa Županijskim savezom predvođenim predsjednikom Željkom Predovanom, ujedno i predsjednikom Organizacijskog odbora završnog turnira - izjavila je direktorica tvrtke S event Zdenka Zrilić.

Poznati sudionici završnice su još Kvarner 2010 i Cedevita. O četvrtom sudioniku odlučit će četvrtfinalni susret između Jolly JBS-a i Cibone koji je na rasporedu 10. veljače.

Najviše trofeja u povijesti Kupa osvojila je Cibona, njih sedam. Zadar ih ima šest, Split pet,  a Zagreb i Cedevita po tri. Naslov pobjednika brani Cedevita koja je u prošlogodišnjem finalu u Vukovaru nadigrala Zadar 86-82. Komu će pripasti prvi ovogodišnji klupski košarkaški trofej znat će se u večernjim satima četvrtka 18. veljače.

>> Završnica Kupa Krešimira Ćosića održava se u Zadru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije