Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE DRAŽEN ANZULOVIĆ

Vidio sam mnogo ideja u napadu i to mi se jako sviđa

15.01.2014., Zagreb - Dvorana II - Dom sportova. Cedevita - Lietuvos Rytas, 2. kolo Eurokup. Mirko Novosel, Drazen Anzulovic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
VL
Autor
Dražen Anzulović
01.09.2014.
u 08:19

Šteta što puno više ne igramo na Antu Tomića. Prva akcija za njega bila je tek u posljednjoj četvrtini.

Velika pobjeda Hrvatske. Dobili smo jednu reprezentaciju koja je uvijek imala odlične rezultate na svjetskim prvenstvima ili olimpijskim igrama bez obzira na to u kojem sastavu igrala. Jako smo dobro otvorili utakmicu, poveli smo sa 12:2, uz sjajne trice Krune Simona. Argentinci su nas dostigli do poluvremena, a onda smo u trećoj četvrtini odigrali kao u prvoj i tu više gaučosima nije bilo spasa.

Vidio sam jako puno dobrih stvari u našoj reprezentaciji, ali još imamo dovoljno prostora za napredak. Izbornik je koristio samo osam igrača, a ono što je novost jest igra s dva organizatora igre te s Rudežom na četvorci, što se meni jako sviđa. Pokazali smo velik broj ideja u napadu, ušlo nam je jako puno otvorenih šuteva. U prvoj četvrtini postigli smo 28 koševa, što je super.

U prvom poluvremenu možda smo primili previše laganih koševa, tranzicija iz napada u obranu nije bila na visokom nivou. Nismo imali ni dovoljno centarskih pomoći da zatvore njihove zicere. Protiv puno jačih momčadi to bi nas moglo skupo stajati.

Šteta što puno više ne igramo na Antu Tomića. Prva akcija za njega bila je tek u posljednjoj četvrtini. On mora dobiti što više lopti u reket kako bi svojom brzinom i leđnom tehnikom lagano dolazio do koševa.

Kada je zbog umora morao izaći Luis Scola i kada se ozlijedio Pablo Prigoni, poveli smo s deset razlike i to više umorni i iscrpljeni Argentinci nisu mogli dostići. Više im nisu pomogli ni "sretni šutevi" kojih je bilo dosta u prvom poluvremenu. To su šutevi sa sedam, osam, devet metara. Jedan uđe, ali tri ne uđu.

Nakon dvije utakmice imamo dvije pobjede i vjerujem da ćemo odigrati još puno dobrih utakmica. Čak i boljih od ove protiv Argentine. Ponavljam, imamo još puno mjesta za napredak, posebice u igri centara koji jučer nisu dolazili do izražaja zbog odličnog našeg šuta s vanjskih pozicija.

>>Šariću izbijeno šest zubnih implantata, ali se vratio na parket

>>Hrvatska pokazala pravo lice i svladala Argentinu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije