Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita

Veljko Mršić: Bili smo jako ukočeni, ja sam za to kriv

29.09.2016., Zagreb - Dom sportova, 1. kolo kosarkaske ABA lige, KK Cedevita - KK Buducnost Podgorica.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/11
01.10.2016.
u 16:34

Imali smo mentalnu blokadu, momčad nije izgledala dobro i to je moja pogreška. Bili smo previše ukočeni i to je tipični sindrom prve domaće utakmice - kaže Veljko Mršić

Nakon ovako loših premijera u narodu se obično poseže za dvama poslovicama. Optimisti će reći da se prvi mačići u vodu bacaju, dok će skeptici na to kazati da se po jutru dan poznaje.

Bilo kako bilo, činjenica je da su dvojica tamnoputih Amerikanaca Scotty Hopson (šut 0-10) i Ra’Shad James (šut 2-6) bili najlošiji igrači na parketu. Posebice je iritirao Hopson koji je neumoljivo šutirao izvana.

Premda je bjeloputi Amerikanac David Stockton bio jedini dvoznamenkasti cedevitaš (26 koševa, tri trice), razigravački dvoboj ipak je dobio negdašnji zvezdaš Marcus Williams (11 asistencija) čija su dodavanja po dubini reketa “imala oči”.

A uz haklera Vranješa (22 koša), upravo to je bio ključ, ističe David Stockton: To nas je ubilo. Nismo Williamsa dobro pokrivali u igri dva na dva. Razočaran sam kako smo se predstavili na premijeri. Ne mogu si objasniti da pred našim navijačima nismo imali dovoljno energije. Prije utakmice imao sam osjećaj da smo bolja momčad. Oni su više željeli ovu pobjedu nego mi.

A za to saznanje, Cedevitin trener Veljko Mršić optužio je sebe:

- Imali smo mentalnu blokadu, momčad nije izgledala dobro i to je moja pogreška. Bili smo previše ukočeni i to je tipični sindrom prve domaće utakmice.

Razočaravajući je bio i Cedevitin šut iz igre (bez Stocktona samo za 24 posto) za koji Mršić kazuje:

- Ubacili smo 32 posto šuteva s čime ne možemo pobijediti niti jednu momčad u ABA ligi. Naši centri trebali bi šutirati oko 70 posto, a oni su šutirali 4-15, a kada znamo da su loše šutirale i naše četvorke, 5-16, onda bolje nismo niti mogli proći. Imamo šest novih igrača i neki od njih su se htjeli pokazati. više bi trebali igrati momčadski, a manje misliti na svoju učinak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije