Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA NESREĆA

Utakmice u drugom planu jer se Rose ponovno ozlijedio i propušta sezonu!

Derrick Rose
Reuters/PIXSELL
25.02.2015.
u 09:27

U posljednje tri sezone, Rose je propustio 165 od 221 utakmice.

Ozljeda Derricka Rosea vijest je dana, tjedna, mjeseca i svakako 2015. godine u NBA ligi, pa je samim time zasjenila sve što se događalo prošle večeri, bez obzira što Chicago Bullsi nisu igrali. Morat će zbog nove ozljede meniskusa na operaciju, a ponovno je riječ o desnom koljenu.

Sezonu će propustiti, a samim time i treći put zaredom ništa od najveće zvijezde Bullsa u doigravanju. Dogodilo se to tijekom utakmice protiv Bucksa, ali na prvu nije izgledalo da je nešto ozbiljnije. Velika je to šteta za igrača koji je najmlađi MVP sezone u povijesti, a baš nakon te nagrade (2011.) krenulo je sve nizbrdo.

Ozljede su se pojavila u sezoni 2012./2013. i otad je Rose propustio čak 165 od 221 moguće utakmice. Rijetki su uvjereni da se više može vratiti na zvjezdanu razinu. Jer, dugo mu je trebalo da se uhoda ove sezone i tek s početkom 2015. počeo je pokazivati ono zbog čega se očekivalo da će nositi Bullse kao Jordan nekada.

Postizao je 22,6 poena u prosjeku posljednjih 14 utakmica i sve je nekako dolazilo na svoje. Nažalost, ponovno je prekinut i ponovno neće pomoći svojoj momčadi da stigne do titule. A sve je bilo tako idealno, pobijedili su šest od posljednjih sedam i sad će sigurno malo biti potreseni. No nije im ovo novo i imaju sjajnog Gasola, kao i Butlera, a ostatak momčadi strah i trepet je svakog napada.

Osim njega, do kraja sezone neće igrati ni Chris Bosh, otprije je poznato da sezonu propušta Carmelo Anthony, a prošli tjedan ozlijedili su se Kevin Durant i Anthony Davis, no njih bi se dvojica trebali vratiti kroz mjesec dana.

A sad malo i o odigranim utakmicama. Naš Damjan Rudež zabio je za 18 minuta tri poena u porazu na gostovanju u Oklahomi (92:105). Nije njegova momčad našla odgovor za Westbrooka (20p, 11s, 10a) i Ibaku (23p, 10s). A slavili su i Warriorsi u Washingtonu, što je bio jedan od dva derbija večeri. Curry je briljirao u prvoj utakmici nakon All Stara i sitne ozljede, zabio je 33 poena i imao osam asistencija. Kod Wizardsa najefikasniji bio je Pierce (25p, 5s), a novi double-double napravio je Wall (16p, 11a).

Dallas i Toronto sučelili su se u sjajnoj utakmici, a domaćin je pobijedio 99:92. Time su Raptorsi izgubili treću u nizu. Koban za njih bio je Ellis (20p), kao i Nowitzki (18p, 9s), ali i ostatak momčadi bio je odličan. Kod Raptorsa najefikasniji bio je DeRozan (18).

Odlična utakmica odigrana je i u Detroitu, gdje domaćin nije uspio do pobjede protiv LeBronovih Cavsa (93:102). Njega su donekle zaustavili (19p, 7s, 11a), ali Love ih je "napunio" (24p, 9s) i pridodao se Irving (18). Ipak, dobra vijest je da se Jackson uklopio među Pistonse (22p, 8s, 9a), a solidan je bio i Caldwell-Pope (21).

REZULTATI:

Washington Wizards - Golden State Warriors 107:114
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 93:102
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 105:92
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 99:92

>> Poraz Bullsa zasjenila nova ozljeda Derricka Rosea

>> Russell Westbrook na svojim leđima vodi Oklahomu u doigravanje

Komentara 2

DI
dinamojavolim1
10:03 25.02.2015.

nazalost izgleda da ce on zavrsit kao grant hill

DI
dinamojavolim1
10:03 25.02.2015.

nazalost izgleda da ce on zavrsit kao grant hill

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije