Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aleksandar petrović:

Umjesto da me kritiziraju, trebali bi me nominirati za ekonomista godine!

Aleksandar Petrović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
19.08.2014.
u 16:15

– Cibona je godinama nudila nerealne ugovore. Sjetimo se ugovora iz vremena predsjednika Jelušića ili onih na početku prošle sezone. To graniči s ludošću – ističe Aco.

Aleksandar Petrović, Bandićev povjerenik za Cibonu, jučer je još jednom javnosti pokazao svoje karte uvjeravajući da nimalo ne blefira. No, isto tako, njemu se čini da se druga strana poprilično kocka, da igra poker s onim što on nudi. A s druge strane pregovaračke crte su bivši cibosi Tomas, Markota, Vrbanc i Giriček, koji su blokirali klub u Fibi.

Ponuda na stolu do petka

– Možda je netko od njih zbog kojekakvih šumova stekao dojam da ima još nešto iza onoga što im u pregovorima nudim, no za njih imam četiri milijuna odnosno 50 posto od njihovih potraživanja. Nema tu petog, šestog, sedmog milijuna...

Svjestan da mu vrijeme izmiče te da klupski treneri što prije moraju znati s kakvom će momčadi raspolagati, Petrović je odlučio sazvati novu presicu.

– Imao sam osjećaj da se vrtim u krug, da nisam transparentan u onome što nudim. Ponuda Cibone vrijedi još tri dana, želimo do petka ujutro znati na čemu smo. Želimo imati odgovor, pa bio on i "ne". Ako ne dobijemo sva četiri "da", a ni tri "da" nam ništa ne znače jer ne možemo deblokirati klub, okrećemo se planu B.

A to je igranje s igračima iz prošle sezone, koje također treba isplatiti (za njih bi onda bilo više), ali i s igračima koji su prošle sezone imali ugovore s hrvatskim klubovima u trenutku podizanja Fibine blokade (početkom rujna 2013.).

- Zbog toga sam paralelno vodio pregovore s trojicom igrača koji nas zanimaju na poziciji razigravača, šutera i igrača iz reketa. Moramo imati momčad koja bi zadovoljila minimalne ciljeve kako bi Cibona dobila vrijeme da se konsolidira.

Žižiću je bolje da ovo ne sluša

A što će biti s klubom pravno-financijski?

– Pravni i financijski stručnjaci će vam reći kojim će putem Cibona krenuti.

Navodno će to biti predstečajna nagodba, uz blagoslov ministra financija. Nešto slično onome što je proveo Zadar kojemu je, na kraju, anuitet otplate milijun kuna u sljedećih sedam godina, a Cibonin bi bio dva milijuna.

– Volio bih da je sada s nama i naše najnovije pojačanje Ante Žižić, no za njega je bolje da trenira, da ne sluša o ovim problemima.

O tome ne žele slušati ni potencijalni članovi upravnog odbora s kojima će Petrović morati ponovo popričati.

– Kada sam razgovarao s njima, govorio sam o ukidanju blokade, no ako dobijemo odbijenicu, morat ću s njima ponovo razgovarati.

Možda će i on morati razgovarati s ljudima iz DORH-a koji su se, čini se, primili Cibonina slučaja.

– Znam da su dokumenti u DORH-u i bilo tko da je u klubu što "zamračio", treba ga maksimalno kazniti.

A njega, kaže, treba nagraditi što je nagovorio Blassingamea da klubu oprosti ugovor od 240.000 USD na koji polaže pravo.

– Umjesto da me kritiziraju, trebali bi me nominirati za ekonomista godine.

>> Vjerovnike s Fibe čekat ćemo još samo do petka

Komentara 2

BS
bravo_sammir
04:09 20.08.2014.

bravo Aco, super si, samo se prestani nervirati ako ikada opet budes trener, snaga je biti pribran a ne na sve odluke reagirati znas vec kako

Avatar comandante
comandante
21:53 20.08.2014.

Ako nista drugo, biti ce ekonomiziranja sa igracima od frenda Miska Raznjatovica!! Molim Acu da odgovori dali je on naplatio dug od Cibone? kako i koliko???? hahahah i sada bi on trebao nagovarati igrace da pristanu na pšola, hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije