Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska teže od očekivanog pobijedila Kinu i ušla u četvrtfinale

Hrvatska U19
Foto: Youtube/Screenshot
01.07.2015.
u 18:18

Pobijedili smo 75:68 i sad slijedi Kanada.

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede protiv Kine 75:68. Za polufinale će se boriti protiv Kanade koja je pobijedila Južnu Koreju 100:64.

Ipak, sama igra nije bila baš na najvišoj razini, teže od očekivanog se probio otpor žilavih i brzih Kineza. Tehnički dio, istina, svakako je na strani Hrvatske, ali neke boljke koje vidimo u seniorskoj košarci itekako se naziru i kod juniora.

Nakon tri četvrtine imali smo tek šest koševa prednosti, a za podizanje igre na najvišu razinu se trebalo čekati do posljednje četvrtine, kad bježimo na 68:53 svega sedam minuta do kraja. I činilo se da je to to, ali famozno "hrvatsko opuštanje" uzelo je danak pa u četiri minute Kinezi dolaze do minus četiri pa je završnica bila napeta.

Srećom, odmah nakon toga Ivica Zubac pogađa dva slobodna bacanja, a Nik Slavica tricu i utakmica je mirno završena. Najbolji u redovima Hrvatske bio je Zubac sa 23 poena i devet skokova, Božić je zabio 19 uz 10 skokova.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak 3. srpnja.

>> Perasoviću, pozovite Bendera i nitko neće ni pokušati oteti nam ga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije