Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario sve bolji

Suigrači: Hezonja je poseban; ponizan, ali neustrašiv

Mario Hezonja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2015.
u 13:53

Trener Skiles: 
Lako je primijetiti njegov napadački talent, no dokazivati se mora i u obrani.

U prve četiri predsezonske utakmice Orlando Magica 20-godišnji Mario Hezonja u prosjeku je igrao 20 minuta i zabijao devet koševa, pri čemu je najupečatljiviju predstavu imao u pobjedi protiv Houstona (123:119). Premda je u tom susretu za svojih 30 minuta iz igre šutirao 3-10, najvažnije od svojih 13 koševa Mario je zabio u samoj završnici. Najprije je tricom smanjio na 118:119, a potom je skočio u napadu te zabio koš i bacanje za 121:119 što je donijelo i pobjedničko zadovoljstvo.

Ne boji se Stoudamirea

– U završnici utakmice Mario je bio vrlo aktivan. Puno je toga novoga za njega i on se pokušava prilagoditi. Mi smo prema njemu dosta zahtjevni, posebice kada je u pitanju obrana koju je vidljivo popravio. Mario postaje sve bolji te mi moramo i dalje ostati uz njega, razigravati ga u nadi da će za nekoliko tjedana biti u stanju ovako odigrati i pravu utakmicu – zborio je trener Orlanda Scott Skiles kojeg je Mario, kao i sve suigrače, "kupio" u utakmici protiv Miamija.

Nakon jednog "ilegalnog" Hezonjina bloka, šesterostruki All-Star igrač Amar'e Stoudamire unio mu se u lice, no mladi Hrvat nije ustuknuo. Nije se sakrio iza svog oklopa. Nije se povukao.

Potrudit ćemo se oko njega

– Mario je momak koji se u takvim situacijama neće povući u svoju čahuru jer je takva njegova osobnost. Razgovarao sam s njim o tome. On vjeruje da je dobar i da pripada ovoj ligi, što nam mora i dokazati. No, sjajno je da on u to vjeruje i da ga vezano za to mi ne moramo poticati. Lako je primijetiti da je Mario napadački nadaren, dobar je šuter, može kreirati iz driblinga, a mi ga moramo dovesti do defenzivno prihvatljive razine – naglasio je trener Skiles.

Odličan dojam Mario je ostavio i na suigrače pa tako i na najstarijeg suigrača, 32-godišnjeg Channinga Fryea:

– On je agresivan igrač, ali i dobar dečko. Taj se ne povlači ni pred kim i to mi se sviđa. Jedinstven je po tome da je s jedne strane ponizan, a s druge vrlo samouvjeren, ali i spreman učiti. Uživam igrati s njim i mi se moramo potruditi oko njega, zaštititi ga, da zna da ćemo mu čuvati leđa.

Zbog takvih reakcija suigrača i trenera Hezonja im je vrlo zahvalan:

– Od srca im zahvaljujem što se prema meni ponašaju tako od prvog dana mojeg dolaska u ovaj klub.

>>Pogledajte kako je Hezonja za 30 sekundi donio preokret i pobjedu Orlandu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije