Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U srpnju

Sretan rasplet za košarkaše: Hrvatska 'upala' na olimpijske kvalifikacije!

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Slavko Midzor/PIXSELL
19.01.2016.
u 16:19

Potencijalni suparnici su nam Srbija, Italija, Filipini, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portorko, Antola, Tunis, Senegal, Iran, Japan, Novi Zeland, Letonija i Libanon.

Premda to svojim plasmanom na prošlom Eurobasketu nije zaslužila jer nije ostvarila plasman između trećeg i sedmog mjesta, hrvatska košarkaška reprezentacija ipak će igrati na jednom od tri kvalifikacijska turnira za ovoljetne Olimpijske igre u Riju što će se odvijati od 5. do 11. srpnja.

Dogodilo se to slijedom, po nas, sretnog razvoja događaja na sjednici Izvršnog odbora Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) koji je odlučio da će domaćini tih predolimpijskih turnira biti Filipini, Italija i Srbija. A upravo su četvrtoplasirana Srbija i šestoplasirana Italija povukle za sobom osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.

S kim će Hrvatska biti u skupini saznat ćemo 26. siječnja kada će se održati ždrijeb u Ženevi. Potencijalni suparnici su nam Srbija, Italija, Filipini, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portorko, Antola, Tunis, Senegal, Iran, Japan, Novi Zeland, Letonija i Libanon.

>>Ivan Rudež izbornik Slovačke

Komentara 6

Avatar samo Istina
samo Istina
17:04 19.01.2016.

Dobro, vrlo dobro

MA
Majur
18:15 19.01.2016.

Ok novinaru....a koliko će iz svake skupine ići na OI?!

HK
hknofis
17:03 19.01.2016.

Eto opet Srbija dobila organizaciju, u VL-u ce ponovo biti vesti iz Srbije sto posebno iritira neke citaoce... Ali sta se tu moze. Nadam se da ce vas staviti u neku drugu skupinu ( Italija ili Filipini) pa da i vi i mi idemo na OI. Ako dobijete Beograd, tesko cete videti Brazil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije