Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Dario Šarić: Za moj uzlet zahvalite mami

Dario Šarić
Foto: Reuters
1/5
17.03.2017.
u 12:02

Otkako mu je u veljači u posjet došla majka, Dario Šarić igra bolje i na prosjeku je od 19,7 koševa, 8,6 skokova i 4,1 asistencija

Priča dana u NBA ligi je gospođa Veselinka Šarić, majka od hrvatskog košarkaša Philadelphia Sixersa. Na internetskoj stranici csnphilly.com pedantni Amerikanci izračunali su da je Dario, otkako mu je mama došla u posjet, na prosjeku od 19,7 koševa, 8,6 skokova i 4,1 asistencija.

Uostalom, upitan u čemu je tajna njegova igračkog uzleta, i sam je Šarić govorio o majčinu doprinosu stanju njegova duha i tijela.

– Pomogla mi je da se dobro osjećam i dobro hranim. Za mene je njena prisutnost dodatna podrška i zato sam zahvalan treneru Brettu Brownu što je dopustio da povedem i mamu na našu turneju po Zapadu.

Osim što mu sprema njegova najdraža jela, gospođa mama bila je na gostovanju Sixersa u Portlandu, Los Angelesu i San Franciscu.

– Ja sam u drugačijoj situaciji od ostalih jer svi oni imaju svoje obitelji ovdje u SAD-u, na dva-tri sata leta od Philadelphije, a moji su od mene udaljeni 13 sati – objasnio je Dario i dodao još nešto o svom najdražem društvu u ispijanju jutarnje kave:

– Ona mi daje drugačiju podršku. Nema trenersko znanje košarke, no igrala je i sama košarku i zna mi dati dobar savjet kada je to potrebno. Recimo, kada srljam u igri. Ja je zovem mojim ekstra prijateljem.

Na maminoj kuhinji, Dario će pronalaziti igračku inspiraciju samo do 19. ožujka kad se gospođa Veselinka vraća kući, a Dario na novu turneju.

Inače, Dario prijateljuje i sa svojim reprezentativnim suigračem Bojanom Bogdanovićem, no njihovo se druženje svodi na telefonske razgovore prije i poslije utakmica u kojima jedan drugom izražavaju punu podršku.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Dario Šarić igra pametno kao nekad Larry Bird

Komentara 3

KA
kajinx
19:05 18.03.2017.

Evo odgovora zašto naši mladi talenti u tuđini propadaju, venu u samoći.

Avatar EU Srbin
EU Srbin
12:44 18.03.2017.

Veselinka. pravo hrvatsko ime. cini mi se da bilo je jos reprezentacija za koje si mogao igrat

IV
ivanasertic4
08:06 18.03.2017.

Mamaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije