Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljena pojačanja

Roko Ukić: Neću nikoga vući za uši, ali ću mlađima savjet rado dati

Roko Ukić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
17.08.2014.
u 11:30

- Ovog smo se ljeta pridržavali slogana "kupujmo hrvatsko" - rekao je Repeša.

Nakon što su početkom srpnja predstavili Marija Delaša, Gordića i Pilepića, u Cedeviti su jučer medijima predstavili novi trojac prinova - Roka Ukića (29), Karla Žganeca (19) i Marka Arapovića (18). Njihov budući trener Jasmin Repeša najavio ih je ovako:

- Evo, ovog smo se ljeta pridržavali slogana "kupujmo hrvatsko". Zapravo, možda smo u tome otišli i korak dalje jer zastupamo uspješnu kompaniju na ovim prostorima pa je bitna i ljudska kvaliteta. Sva trojica imaju vrhunski kućni odgoj, a znamo da imaju i košarkaškog talenta.

U slučaju Roka Ukića, Jasko se u to imao prilike višestruko uvjeriti, a za kućni odgoj mlađahnih pojačanja jamče mu stari košarkaški znanci, njihovi očevi Franjo Arapović i Krešo Žganec.

- S Jaskom sam u karijeri više puta radio i točno znam što mogu očekivati. Nemam dojam kao da dolazim u novi klub, već da stižem u poznati sustav jer sam s više od polovice klupskih suigrača već igrao. Što se pak tiče očekivanja od mene, ona su manje više ista još otkako sam imao 18 godina. Za momčadski domet, onaj u Euroligi, iznimno će važno biti kako ćemo proći u prva tri kola.

Još je Ukić dodao da će rado zaigrati u momčadi bez Amerikanaca, sa samo jednim strancem, ali s ovog govornog područja (Gordić).

- Bit će mi gušt igrati u takvoj kompoziciji momčadi, s mlađima, a da li ću se prihvatiti mentorske uloge to će ovisiti o njima. Ja nisam taj koji nameće svoje mišljenje, neću nikome soliti pamet, niti ikoga vući za uši, ali ako netko treba moj savjet bit ću uvijek spreman pomoći.

O kompoziciji sastava više je govorio njegov "kompozitor" Repeša:

- Već sada imamo potentan sastav i velik broj igrača koji su dugoročno vezani za klub, baš kao i trener. Imamo jasnu viziju i znamo što hoćemo za godinu, dvije, tri...Da bi bili kompetitivni treba nam još jedan iskusan igrač na poziciji 2-3 i vrlo iskusan visoki igrač, no kako mi ne možemo platiti igrače koji će raditi prevagu u Euroligi, dovoditi igrače koji su kvalitete onih koje već imamo nema smisla.

Što se pak hoće sa četiri četvorke (Zubčić, M. Delaš, Arapović, Žganec) i samo jednom peticom (Bilan), Repeša će objasniti ovako:

- Gledati odvojeno četvorke i petice, to su prošla svršena vremena jer i Delaš, Arapović i Žganec igrali su i petice. Jest, mi ćemo u Euroligi naići na suparnike s više mišića i mase i bit će nam teško "mečirati", no zato postoji sustav igre s kojim se pokriju nedostaci, ali i s kojim se iskoriste neke prednosti. Znamo da idemo u određeni rizik, no ja si ga sebi u transparentnoj sredini kao što je Cedevita mogu priuštiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije