Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBI STIŽU U DOM SPORTOVA

Mamić: Zaboravite Krku, pokažite protiv Zvezde da smo pravi

Cedevita
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
11.10.2015.
u 18:17

U Zagrebu okršaj košarkaša Cedevite i Zvezde (19) Cedevita i Zvezda su veliki rivali, ali i partneri u novom vlasništvu regionalne ABA lige

Cedeviti se u petak u Novom Mestu dogodio prvi ovosezonski kiks, poraz kakvih si ozbiljna momčad ne smije priuštiti više od dva godišnje. Nakon tri pobjede (Igokea, Sutjeska, Cibona), cedevitaši su izgubili na gostovanju kod nominalno slabije momčadi, što je zaboljelo sve u klubu pa tako i sportskog direktora Mateja Mamića:

– Ja bih rekao da tijekom sezone nemate pravo ni na jedan ovakav poraz, no gotovo i nema sezone da se takvo što i ne dogodi. Nećemo se opravdavati suludim ritmom igranja utakmica, četiri nastupa u osam dana, jer i drugi se s tim suočavaju. Da je krenula Euroliga i da se ovakvo što dogodilo, bilo bi razumljivije.

Poraz od Krke (77:85) za Zagrepčane je došao u nezgodnom trenutku, u predvečerje vrlo teške serije utakmica koja kreće večeras u Zagrebu s Crvenom zvezdom (19 sati). Nakon toga slijedi gostovanje kod Olympiakosa, potom kod Budućnosti te prvo euroligaško domaćinstvo, susret s Limogesom.

Pokazati karakter

– Želja nam je bila dočekati Zvezdu sa 4-0 i upravo protiv Zvezde momčad će pokazati svoj karakter. Jesmo li pravi ili nismo. Ako pobijedimo, ovaj poraz u Novom Mestu neće imati utjecaja, no ako opet budemo igrali loše, onda će to biti pokazatelj da nešto s momčadi nije dobro – ističe Mamić.

Sportski direktor nada se punoj maloj dvorani Sportskog doma jer na parket će ipak izaći dva euroligaša, jedina dva iz ove lige, ali i lanjski finalisti ovog natjecanja. Zvezda je posljednji put gostovala u Zagrebu početkom svibnja kada je tu i proslavila svoj prvi naslov prvaka regionalne lige nakon 3-1 protiv Cedevite.

Otad su obje momčadi doživjele nemale promjene. Zvezdu su napustila dva Amerikanca (Williams, Jenkins), Nikola Kalinić (Fener), Jaka Blažič (Laboral) i Boban Marjanović (San Antonio Spurs), no zato su u klub s Kalemegdana stigli Schortsanitis, Nastić, Thompson, Mekel i Simonović.

I sastav Cedevite doživio je nemale promjene, i to one za koje još uvijek nismo sigurni da će ih kvalitativno izdići iznad lanjskog tima. Otišli su Barać, Tomas, Ukić i braća Delaš, a došli su Amerikanci Pullen i White te hrvatski reprezentativac Žorić i obećavajući razigravač Katić. Za razliku od Zvezde, gdje Mekel i Simonović daju do znanja da su nova kvaliteta, Cedevitina pojačanja zasad ne djeluju kao igrači prevage, a jedino se White nametnuo kao solidan doprinos. No, za sve njih, Cedevitin trener Veljko Mršić zasad pronalazi riječi opravdanja.

Favoriti za naslov

– Novim igračima uvijek treba vremena da se prilagode novom sustavu igre. Osim Pullena i Whitea, i Žorić se traži u napadu, no zato postoji obrana koja se može igrati dobro i ako niste u dobroj napadačkoj formi – kaže Mršić. – U prve tri utakmice primili smo 56, 68 i 65 koševa, a u Novom Mestu 85. Koliko god upozoravali da tamo neće biti lako, u podsvijesti se očito događa nešto drukčije. To što se pisalo i govorilo o nama i Zvezdi kao glavnim favoritima za naslov očito je kod nekih ostavilo traga, a mi moramo biti čvrsto na zemlji i žestoko raditi svaki dan. Jer, kao što mi želimo u Euroligi zagorčati život nominalno jačima, tako i u ABA ligi svi nominalno slabiji od nas to žele učiniti nama – ističe Mršić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije