Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKS SE POJAČAVA

Legende neće dopustiti uplitanje tuđih interesa, klubova, menadžera...

HKS
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.10.2015.
u 20:54

– Predsjednik Saveza Ivan Šuker taj je koji mora izaći u javnost i do tada mi ne pada na pamet da dajem bilo kakve izjave na tu temu. Moraju se znati red i hijerarhija - rekao je Rađa.

Kao što je obećao u svojoj predizbornoj kampanji, novi predsjednik HKS-a doista u hrvatsku košarku vraća najveća imena pa su se tako u projekciji članstva novog Stručnog savjeta našla i imena Tonija Kukoča, Stojka Vrankovića i Dina Rađe, onih koje njegov prethodnik baš i nije volio u svojoj blizini.

Predsjednik tog stručnog tijela trebao bi biti upravo Rađa, a članstvo bi još činili i treneri četiriju naših najjačih klubova (Cedevita-Mršić, Cibona - Rimac, Zadar - Nazor, Zagreb - Jusup), ali i dekan Kineziološkog fakulteta (Damir Knjaz) te član UO HKS-a (Aco Petrović).

Kad smo nazvali Rađu da bismo o tome popričali, iznenadio nas je svojom reakcijom.

Mora se znati red

– Predsjednik Saveza Ivan Šuker taj je koji mora izaći u javnost i do tada mi ne pada na pamet da dajem bilo kakve izjave na tu temu. Moraju se znati red i hijerarhija.

Premda je to bilo sve što je Rađa htio reći, a legenda njegove veličine ima pravo reći puno više, poznavajući ga sasvim je izvjesno da će Dino na čelu tog tijela biti sve dok tu bude reda. Onog trenutka kada se u rad Stručnog savjeta upletu neke interesne strane, kao što su roditelji, menadžeri, sponzori i klubovi (a toga je dosad bilo), on bi poprilično burno mogao napustiti to društvo.

Takvo što vrijedi, zacijelo, i za još dvojicu legendi, Vrankovića i Kukoča s kojima je Šuker razgovarao još prije izbora. Stoga Šukera raduje što se Rađa drži dogovora, ali ga i malčice ljuti što se neki od sudionika priče nisu držali "zavjeta šutnje":

– Sredinom sljedećeg tjedna formirat ćemo Stručni savjet i početi raditi, a tek kada obavimo dio posla, napravit ćemo prezentaciju. Mi moramo postaviti novi sustav rada, ući u problematiku kapilarno i tek onda govoriti. U skladu s tim nećemo se žuriti ni oko izbora izbornika jer za to imamo dovoljno vremena. Uostalom, mi radimo projekt Tokio 2020.

Golemo iskustvo

Kako neslužbeno doznajemo, nova košarkaška vlada formirat će i zasebni Stručni savjet za žensku košarku da se o njoj, što je dosad bio slučaj, ne bi raspravljalo usput te bi se u njemu našle i bivše igračke veličine poput Danire Nakić Bilić i Korane Longin-Zanze...

Šuker je svojedobno obećao da u toj cijeloj priči oko muške košarke neće zaboraviti ni trojicu naših najpoznatijih aktivnih trenera, Repešu, Spahiju i Perasovića, koji trenutačno rade u inozemstvu, ali ni golemo iskustvo umirovljenih trenera poput Mirka Novosela i Petra Skansija jer "vijeće mudraca" može biti korisno. No, hoće li u takvom zviježđu biti odveć sukoba mišljenja?

– Bit će tu oprečnih mišljenja, no obično iz toga izlaze najkvalitetnija rješenja – ističe Šuker.

Komentara 3

R0
R00kie
22:19 11.10.2015.

ovaj bio bio i predsjednik udruge proizvodjaca plastike samo kad bi se mogao uhljebit, primat dobru placu i ne radit nista

Avatar links
links
08:41 14.10.2015.

pozdravljam povratak legendi u našu košarku ali... ako kradeze izgubi Šuker je mrtav, neće moći nabaviti lovu i ako će se već riješavati raznih utjecaja i pritisaka možda bi trebalo poćeti od Petrovića Aleksandra i njegovog partnera Ražnjatovića koji mu je uspio u jednu veliku Cibonu ugurati mlade Ilijevskog, Hukića.... i još dobio kao nagradu sve top talente iz Cibone, sramota

VK
vječni krojf
11:47 12.10.2015.

Ivan Suker predsjednik HKS,haha.Nece mu biti tesko,nagurati ce nutra bivse kosarkase i nek se oni cupaju,a on ce tamo gdje se dobro papa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije