Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita traži igrače

Hopson odlazi, a Stockton i Dukan mogu ostati u drugoj momčadi

24.09.2016., Zadar 3. Zadar Dogus Basketball Tournament. Fenerbahce-Cedevita. David Stockton Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/10
26.10.2016.
u 20:30

Morali smo nešto učiniti, ili trenerski ili igrački. Predložili smo spomenutim igračima raskid ugovora jer, ako su obje strane nezadovoljne, tako je najbolje za sve, a mi time otvaramo mogućnost da dovedemo igrače koji neće biti tako negativno iznenađenje kao ovi - kaže Veber

Zbog čega se Cedevitina struka odlučila za radikalne mjere i zašto u Skoplje nisu otputovali Hopson, Stockton i Dukan, objasnio je prvi trener Veljko Mršić:

– Nisu samo ova trojica kriva za ovo stanje, nego cijela momčad na čelu sa mnom, no moramo napraviti zaokret. Ti će nam igrači sigurno nedostajati, a vjerojatno i Žganec kojem su se ukočila leđa, no sada drugi igrači imaju priliku pokazati više nego prije. Očekujem da ovom utakmicom u Skoplju protiv MZT-a pronađemo izlaz iz ovog tunela.

Puno izravniji od Mršića bio je klupski predsjednik Veber:

– Morali smo nešto učiniti, ili trenerski ili igrački. Predložili smo spomenutim igračima raskid ugovora jer, ako su obje strane nezadovoljne, tako je najbolje za sve, a mi time otvaramo mogućnost da dovedemo igrače koji neće biti tako negativno iznenađenje kao ovi. Ovime potvrđujemo da smo imali lošu selekciju, no treba priznati pogrešku i nešto poduzeti. Za razliku od Stocktona i Dukana, kojima smo predložili da igraju privremeno za našu drugu momčad u A-1 ligi, za Hopsona to ne vrijedi jer ne vjerujemo da se on može lako psihološki prebaciti na tu razinu, a nama je važno da i taj sastav sačuva svoju kemiju.

Premda je Hopson od svih pojačanja u statističkim kolonama izgledao najbolje, a bio je i cedevitaš s najvećom minutažom u ABA ligi, s njim je stručni stožer najnezadovoljniji. Jer je kao najskuplji stranac dao najmanje onoga što se od njega očekivalo.

– Predobar je to igrač da bismo ga zadržavali ovdje ako ova momčad s njim ne funkcionira. U ovakvim situacijama uvijek ceh plaća stranac od kojeg se najviše očekuje. Ja ne mogu reći da ti dečki nisu davali sve od sebe, no mi s njima kao momčad nismo bili na razini koju smo očekivali. Naši igrači imaju sreću što su Hrvati pa su kao takvi bolje zaštićeni, no i oni se moraju izdignuti na razinu koja se od njih očekuje. Uostalom, neki od njih prošle su sezone nosili igru ove momčadi – objašnjava Mršić.

U Cedeviti je, dakle, došlo do promjena koje bi tek pridošlog Pierrea Jacksona mogle promovirati u novog vođu, pa trener kaže:.

– Na treninzima se vidi da taj čovjek ima ekstrakvalitetu, no to je zasad samo u tehničkom smislu. Da bismo to mogli reći i u igračkom smislu, on bi trebao suigrače i ovu momčad učiniti boljom.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije