Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U NETSIMA

Hollins: Teletović je mogao vrlo lako umrijeti u zrakoplovu

Mirza Teletović
Foto: Reuters (Ilustracija)
26.01.2015.
u 09:45


Samo sjajnom reakcijom liječnika Mirza je spašen.

Koliko god da Brooklyn Netsi plaćaju svog fizijatra Tima Walsha, on vrijedi i više od toga jer je spasio život njihovu igraču Mirzi Teletoviću koji se tijekom utakmice u Los Angelesu požalio na teško disanje.

Već tada je Walsh zatražio da Mirzu odvedu hitno u bolnicu što je i učinjeno, no liječnici odjela hitne pomoći California Medical Centera nisu dijagnosticirali ništa. Zapravo, vratili su Teletovića s procjenom da je riječ samo o umoru, o čemu je svoje prijatelje putem Twittera obavijestio i sam Mirza. Štoviše, Mirza je u programu Radio Sarajeva čak kazao da je to vjerojatno posljedica premorenosti zbog gustog rasporeda nastupa u NBA ligi kojem je prethodilo prošloljetno igranje kvalifikacija za Eurobasket za reprezentaciju BiH.

Teško disanje

Srećom, Tim Walsh je tada donio ključnu odluku.

– Mirza, ti ne ideš s momčadi na zrakoplov, nego sa mnom ponovno u bolnicu.

Nakon dolasku u bolnicu Walsh je tražio da se napravi CT Mirzinih pluća i to se pokazalo spasonosnom odlukom. Tim pregledom Teletoviću je otkriveno da ima plućnu emboliju, odnosno krvne ugruške u oba plućna krila.

– Da je ušao u zrakoplov s nama, mogao je umrijeti. Hvala Bogu da je Tim bio s njim i da je na svemu tome inzistirao – kazao je trener Netsa Lionel Hollins.

Svi igrači Netsa su u šoku, a posebice Hrvat Bojan Bogdanović, kojem je Mirza jako puno pomogao u prilagodbi na NBA, pa i američki stil života.

– Puno će mi nedostajati jer je iz moje zemlje i govori moj jezik, a i bliski smo prijatelji. Prerano je govoriti o tome što će biti s njegovom karijerom, no ja se nadam da će biti spreman za sljedeću sezonu – kazao je Bojan.

Bogdanoviću jako teško

Poput Bogdanovića i Teletović je rođen u Mostaru, no Mirza je reprezentativac BiH, a Bojan, kao i većina Hercegovaca, nosi hrvatski dres.

Inače, na svojoj turneji po zapadu Netsi su doživjeli još jedan visok poraz, ovaj put kod Utah Jazza (73:108), pri čemu je Bogdanović ubacio devet koševa (uz šut 3-7).

Inače, po mnogim prognozama, očekuje se da će Bogdanović sigurno zaigrati utakmicu novaka na All-Star Weekendu, ali ovaj puta po novoj formuli – "Amerikanci" protiv "Internacionalaca". U tom internacionalnom društvu bit će i Kanađani (Wiggins), ali i španjolski Crnogorac Mirotić, Senegalac Dieng, tamnoputi Nijemac Schroeder, Grk Antetokounmpo, Australac Dellavedova, a možda i bivši cedevitaš Jusuf Nurkić.

>>Rudež junak Indianine pobjede: Ubacio 16 koševa u posljednjoj četvrtini!

Komentara 3

Avatar links
links
10:52 26.01.2015.

srećom imaju vrhunskog fizijatra, brz oporavak Mirza!!!!

Avatar jwayne
jwayne
11:22 26.01.2015.

Mirza, brz oporavak i da opet zabijaš i iz "svlačionice" i sa "parkinga"!! :)

GV
golub Vaso
12:17 26.01.2015.

pa prije će Nurkic igrati all star nego bojan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije