Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasmin Repeša:

Hezonja, razbijaj blokove jer si jak kao tvoje zidine

30.07.2014., Toplice Sveti Martin, Sveti Martin na Muri - Trening hrvatske kosarkaske reprezentacije. Izbornik Jasmin Repesa. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
01.08.2014.
u 15:15

Repešina vodilja - ako trening ne možete odraditi sa 110 posto onda je bolje da ga preskočimo.

Nakon obavljenog osnovnog dijela priprema u Svetom Martinu, pred hrvatskim je košarkašima kolovoz s devet pripremnih utakmica. Na prvotno planiranih osam dodana je još jedna utakmica, ona u ponedjeljak protiv Makedonije.

– Dodao sam to zbog mladih igrača, da ih bolje testiramo.

Kanada s tri NBA igrača

Mlade će Repeša testirati i večeras i sutra u Slavonskom Brodu protiv reprezentacije Kanade (večeras u 20.30 sati, dvorana Vijuš).

– To je momčad s tri NBA igrača, reprezentacija kojoj slijedi uzlet, s ozbiljnim trenerom koji je vodio Raptorse, s glavnim menadžerom Steveom Nashom i koordinatorom Maurizijem Gherardinijem. Kada bi se kompletirali, bili bi već sada kandidat za medalju na SP-u. Kanada će za nas biti tim teži suparnik s obzirom na to da će njima ovo biti već četvrta pripremna utakmica, a nama tek prva.

Prve tri pripremne utakmice s tribina će promatrati tek pristigli Tomić, Bogdanović, Žorić i Ukić (stiže u subotu), nositelji igre, za koje je Repeša pripremio poseban program.

– Za njih je planirano da obave sa strane pet treninga u Brodu i četiri u Zagrebu i da se tek onda priključe momčadskim treninzima. Na turniru u Pau igrat će svaki po jednu utakmicu, a netko možda i dvije.

Repeša je uvjeren da reprezentacija može igrati i bolje nego na Eurobasketu gdje je osvojeno četvrto mjesto.

– Mi smo pripreme počeli svakodnevnim sastancima o tome da smo u Sloveniji bili dobri, ali i da uz pomoć videoisječaka vidimo da možemo biti još bolji. Možemo izgraditi bolji sustav igre. Možemo biti bolji na otvorenom terenu, puno agresivniji na skoku u napadu, a to su segmenti koji daju lagane koševe.

Počeli kasnije od drugih

Na posljednjem treningu u Svetom Martinu izbornik je kazao igračima da želi da Hrvatska igra najbolju obranu na Mundijalu.

– Želim agresivnost po linijama dodavanja i kretanja. Želim da sve radite u punoj brzini i sasvim agresivno.

Onda se okrenuo najmlađem reprezentativcu Mariju Hezonji:

– Jak si k'o tvoje dubrovačke zidine i zato moraš razbijati blokove.

Izbornika ne zabrinjava što su neke reprezentacije počele pripreme puno prije 20. srpnja, a on je još k tome četvoricu najboljih oslobodio prvih deset dana.

– Bez obzira što je posljednjih tjedan dana bio u New Yorku, Bogdanović je mlad i brzo će uhvatiti ritam.

Znatno ranije krenuli su Litavci (7. srpnja), potom Srbi 10., Slovenci 15. srpnja...

– Naši igrači imali su individualne programe i nije bilo potrebe za okupljanjem prije. U doba ovako nakrcanih kalendara i zamora igrača predugačke pripreme mogu biti i kontraproduktivne.

Repeši u prilog ide i skraćeni format SP-a koji se igra dva tjedna i na kojem se poslije pet utakmica u skupini odmah igraju eliminacije, od osmine finala, pa će najbolji igrati devet utakmica, odnosno dvije manje no na trotjednom Eurobasketu.

>>Mazalin i Bender žele furiji naplatiti dug od lani

>>Hezonja: Na Svjetsko prvenstvo ne bih ako ne zaslužim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije