Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAREŽLJIVI MIAMI

Goran Dragić sklopio nevjerojatan ugovor, zaradit će 90 milijuna dolara!

Goran Dragić
Foto: Facebook
01.07.2015.
u 21:41

Dragić će dobivati 18 milijuna dolara godišnje jer ugovor traje pet godina

Goran Dragić svom agentu Radi Filipoviću mora biti jako zahvalan jer mu je isposlovao ugovor kakav sanjaju i mnogo veće NBA zvijezde od njega. Dogovorio mu je posao s Miami Heatom vrijedan 90 milijuna američkih dolara bruto, s trajanjem od pet godina.

Prema tome, Dragić će dobivati 18 milijuna dolara godišnje! Trenutno, LeBron James ima 42,1 milijun dolara za dvije godine, što je 21,05 milijuna godišnje. Nešto više od tri milijuna koliko dobiva Dragić odsad.

Najbolje od svega jest što se Dragić mogao odlučiti i za stotinu milijuna, ali uzeo je manje kako bi Miami dogodine mogao krenuti u lov na Kevina Duranta, ali i da bi mogao zadržati Dwyanea Wadea, s kojim se trenutno pregovara.

A Wadeova želja jest 45 milijuna dolara za tri godine, s opcijom da dogodine bude slobodan igrač. Miami mu je želio dati ono što mu pripada, 16,1 milijun po sezoni, no onda bi Wade ostao vezan za njih minimalno dvije godine. I to je bitan detalj jer se sljedeće godine "salary cap" povećava i svaki slobodni igrač imat će mogućnost za izdašnije ugovore.

Zato je LeBron James "pikirao" 2016. godinu kao godinu kad može biti slobodan igrač, sve s ciljem da mu Cleveland da veću plaću, koje se odrekao ove dvije godine da bi mogao stići Kevin Love.

Naime, u 2016. godini će na snagu stupiti novi ugovor s TV kućama, prema kojem NBA dobiva 24,6 milijardi dolara. Samim time će svaka momčad moći potrošiti nevjerojatnih 42 posto više nego u prošloj sezoni. Riječ je o skoro 89,6 milijuna dolara godišnje za plaće i prema tome bi mnoge momčadi mogle dovesti najveće zvijezde i dati im iznose kakvi su dosad bili poprilično nezamislivi. Primjerice, Michaek Jordan je "vlasnik" najveće godišnje plaće s 33,1 milijun dolara, a to će sljedeće godine pokoji sretnik sasvim sigurno "preskočiti".

>> Ni stotine milijuna dolara nije im bilo dovoljno, sve su potrošili i završili na ulici!

Komentara 3

Avatar rajon rondo
rajon rondo
22:53 01.07.2015.

novinaru ovo je bruto iznos, pravi iznos ugovora se dobije kad se plati porez cca 40%.

KA
kajinx
10:48 04.07.2015.

Molim, dajte nam više vijesti iz regiona.

DU
Deleted user
08:56 02.07.2015.

Super, sad će on kao pravi lojalni janez moć pomoć da dežela nadoknadi one novce kaj im je Grčka dužna i za koje se po svemu sudeći janezi mogu napiti vode !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije