Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMAN USPJEH

Bosna i Hercegovina je novi prvak Europe u košarci!

BiH košarka
Foto: KSBiH
1/2
16.08.2015.
u 22:48

Izabranici Josipa Pandže pobijedili su domaćina Litvu sa 85:83

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine postala je prvak Europe nakon pobjede od 85:83 protiv domaćina Litve! Ne treba ni navoditi koliki je uspjeh slaviti u državi koja živi košarku, i to baš protiv domaćina.

Džanan Musa (16) iz Cedevite briljirao je sa 33 poena, osam skokova i sedam asistencija. Zalog za budućnost u hrvatskog košarkaškog prvaka svakako je tu. Treba istaknuti i Sanija Čamparu sa 23 poena. Kod Litve je pak najbolji bio Velička sa 14 poena.

Vodila je BiH kroz cijeli susret, ali Litva se konstantno vraćala i vraćala. Na poluvremenu je bilo 50:37 za izabranike Josipa Pandže, ali domaći se uz potporu fanatične publike nisu predavali i bez obzira na to što je deset minuta prije kraja bilo 69:59, završnica se pokazala napetom. Kod 84:83 Musa prima loptu i zabija jedno slobodno bacanje, a drugo namjerno promašuje da istekne vrijeme.

Treba napomenuti da je Velička imao dva slobodna bacanja kod 81:84 i promašio oba, potom je Litva stigla do lopte i potrošila dosta vremena za smanjenje prednosti pa nakon što je Musa zabio nije bilo vremena za organiziraniji napad.

Mladići iz BiH sad mogu slaviti, zaslužili su nakon velikih utakmica i pobjeda.

>> Kadeti uvjerljivi protiv vršnjaka iz Italije

Komentara 15

ML
Mlad75
23:38 16.08.2015.

Inače BiH nije imala platiti kosarkaskom savezu Europe troškove pa im je pretilo izbacivanje sa natjecanja,...na sreću ne živi se samo od političara pa je uletio trgovački lanac FIS iz Viteza i donirao potrebni novac od nekih 10 tisuća eura....Pero Gudelj i ranjen vrijedi više od svih političara u BiH koji pokradose sve al nemaju 10 tisuća za djecu koja su jedina budućnost, dok su Bakir, Dodik i Čović samo jad i bjeda koja izjeda zemlju ponosnu...

JB
jbt...
00:22 17.08.2015.

Bravo!!!

ZG
zgblabla
08:41 17.08.2015.

drago mi je zbog tog napačenog naroda tamo, bravo dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije