Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Rađa:

Krećemo u razgovor s Perasovićem, on je naš prvi izbor!

Velimir Perasović
Foto: Pixsell
09.02.2016.
u 19:00

'Ono što nam predstoji jest razgovor s Perasom, ali i predsjednikom njegova kluba Querejetom kojem šaljemo pismo sa zamolbom da nas primi.'

Na sjednici Stručnog savjeta HKS-a donešena je očekivana odluka oko procesa izbora izbornika seniorske reprezentacije. Svi nazočni usuglasili su se da je Velimir Perasović ovog trenutka najpoželjniji stručnjak na čelu nacionalne vrste i da treba sve učiniti da ga se za taj posao i pridobije.

- Krećemo u razgovor s Perasovićem. On je, jednoglasno, naš prvi izbor - objašnjava predsjednik Savjeta Dino Rađa i dodaje:

- Ono što nam predstoji jest razgovor s Perasom, ali i predsjednikom njegova kluba Querejetom kojem šaljemo pismo sa zamolbom da nas primi. Zbog toga će u Vitoriju otići predsjednik Saveza, gospodin Ivan Šuker, jer je on jedina osoba koja ima ingerenciju pričati i o novcima.

Pripremit ćemo i plan B

Znači li to da je Peras ovog trenutka i najbolji hrvatski trener?

- Imamo mi još jako kvalitetnih trenera, no po meni je Perasović u ovom trenutku najbolje rješenje. Poznaje momčad jer je s njom radio prošlo ljeto, a zbog kratkoće priprema bolje je da je tako nego da se u priču uvodi nova osoba.

Pitali smo Rađu da li su se on i njegovi kolege bavili planom B, za slučaj da pregovori s Perasovićem i oko njega ne uspiju.

- Svi smo dobili zadatak da pripremimo prijedloge i argumentaciju za njihov izbor. Ukoliko to s Perasom ne uspije morat ćemo se hitno naći i odlučiti u kojem ćemo onda smjeru ići.

Jedini izbornik koji nas je u posljednjih 20 godina nekamo odveo bio je Jasmin Repeša, jednom na Olimpijske igre i dvaput na Svjetsko prvenstvo. No, kako on taj posao više ne želi raditi, postavljamo pitanje je li Neven Spahija taj sljedeći izbor?

- Ja volim Spahiju kao trenera, a i osobno sam s njim dobar. Njegov put je bio prirodan, a došao je čak i do NBA lige i to ne smijemo nikako podcijeniti i o njemu svakako moramo razmišljati. No, za ovu akciju Perasović je bolje rješenje zbog upućenosti u stanje u reprezentaciji, zbog prisutnosti u europskoj košarci ali i zbog vrlo kratkih priprema u kojima neće biti vremena za upoznavanje - objašnjava Rađa uz kojeg su na sjednici bili još i Mršić, Nazor, Jusup, prof. dr. Knjaz, stručni tajnik Vranković i predsjednik Saveza Šuker.

Na sjednici jučer nije bilo Kukoča i Vrankovića, koji žive u SAD-u, ali niti Ace Petrovića koji je jučer bio na mjestu na kojem su se također donosile važne odluke za hrvatsku košarku, ali ovaj puta klupsku.

U sjedištu Fibe Europe u Munchenu održan je sastanak vezan uz formiranje i pokretanje Fibine Lige prvaka koja bi trebala biti protuteža odveć elitističkoj (i kapitalističkoj) Euroligi koja će imati samo 16 klubova i to sa čak 11 ekskluzivnih sudionika, a to su odreda najbogatiji europski klubovi.

Cibona će dobiti pozivnicu

Zbog svega toga, Fibina Liga prvaka od 32 kluba zvuči puno prihvatljivije za većinu zemalja, pa tako i za sve zemlje bivše SFRJ. Po dosadašnjim projekcijama ABA liga imala bi pravo na tri kluba izravno odnosno na dva ako prvak ABA lige igra Euroligu. Osim toga, Cibona ima usmeno obećanje da će za novo natjecanje dobiti pozivnicu čime će se nagraditi lojalnost ovog kluba velikog imena Fibinim projektima kao što je aktualni Fibin Eurokup.

Nažalost, Euroliga ovaj projekt pokušava minirati sa svojim Eurokupom kojeg koristi kao svojevrsni štit od širenja Fibine Lige prvaka. 
Jer, dok god postoji Eurokup kakav je sada, Fibino klupsko natjecanje može biti u najboljem slučaju jedna od dvije druge lige u odnosu na tu elitističku Euroligu.

>> Velimir Perasović predložen za izbornika košarkaške reprezentacije!

Komentara 2

SV
svitilnik
21:40 09.02.2016.

Kakve su razlike između Eurolige i ABA lige. Skoro nikakve, obje su , kako piše, elitističke, i privatne lige utemeljene od privilegiranih klubova. Jedina je razlika što bi Euroligu igrale momčadi iz skoro cijele Europe a ABA ligu igraju klubovi,, kako ovdje piše, iz zemalja bivše SFRJ. Znači ABA liga je nekima po volji ali Euroliga ne, licemjerno. Licemjerno, jer je očito da se u tim ligama ne igra košarka radi košarke već se igra košarka samo radi nečijih privatnih interesa odnosno radi novaca. Naravno bez novaca se danas ne može ništa ali u ovom slučaju to nema nikakve veze sa sportom i očito je da postoje dvostruka mjerila. Dalje mislim da nas nebi trebalo zanimati što misle i žele samo države iz bivše , kako piše SFRJ. Je li nam bitno što misle i Nijemci, Česi ili Austrijanci? Očito ne, po ovom kako stoji u napisu. Mi smo samosvojna neovisna država i imamo pravo na naše državne interese, kao i sve druge države. Opet se nešto pokušava prejudicirati a to nije dobro. Stvara se sumnja da se opet želi nekima pogodovati, recimo tima takozvanima elitističkima.Sramotno je da ljudi koji vode HKS pristaju na to da se hrvatski klubovi koji bi igrali Fibinu Ligu prvaka mogu kvalificirati samo preko privatne ABA lige , sramotno i nedopustivo. Uzor za Fibinu ligu prvaka bi trebala biti Europska nogometna Liga prvaka gdje svaka europska država ima pravo sudjelovati u tom natjecanju, naravno ovisno o uspješnosti odnosno koeficijentu, s predkolima odnosno kvalifikacijama. Znači, za sudjelovanje nije bitno koliko klub ima novaca nego koliko to kvalitetom zaslužuje. Apsolutno treba podržati Fibinu Ligu prvaka ali je nedopustivo i ponižavajuće kako za našu košarku tako i za hvatsku ligu da naši klubovi preko državnoga natjecanja ne mogu izravno izboriti sudjelovanje u Ligi prvaka. Treba se izboriti za to ako se želi dobro hrvatskoj košarci i ne pogodovati ovoj kako piše, eliti jer elita gleda gospodo samo sebe

Avatar links
links
16:21 10.02.2016.

Cibona bi u euroligu neku, ahahahhahaha, a nemogu dobiti Megu ili rumunje, portugalce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije