Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarkaški spektakl

Dario Šarić: Volio bih da nam daju pozornost kao nogometašima

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.08.2014.
u 09:00

- Utakmicu moramo iskoristiti kao vrhunsku provjeru, ovo je naša generalna proba za SP. Litvu nikad nisam dobio, vrijeme je - rekao je Ukić.

Da se večerašnja utakmica između Hrvatske i Litve igra u Vilniusu ili Kaunasu, bili bismo uvjereni u punu dvoranu. No u Zagrebu to nismo, a pristojne cijene ulaznica (20-60 kuna) bit će pravi pokazatelj zanimanja Hrvata za košarku.

Dao bih rekord za rezultat

Suparnik Hrvatima vrsta je koja je Repešine trupe pobijedila u polufinalu lanjskog Eurobasketa.

– Litavci imaju ogromne centre, dominantne na obje strane terena. Igrat će puno dva na dva – ističe kapetan Roko Ukić i dodaje:

– Ne moramo trošiti veliku dozu unutarnje energije na ishod, ali utakmicu moramo iskoristiti kao vrhunsku provjeru. Premda je ovo naša generalna proba za SP, nemjerljivo je bitnija jedna četvrtina protiv Filipina nego dojam s ove utakmice.

Jedne provjere protiv Litve Ukić se ne sjeća po dobru. Prije četiri godine u Bambergu, uoči SP-a u Turskoj, ozlijedio je gležanj u pokušaju zakucavanja preko litavskog centra. Stoga mu zacijelo ovaj put takvo što neće pasti na pamet, ali mu je palo ovo:

– Ja Litvu nikad nisam dobio u seniorskoj košarci i to mi je motiv više.

Još mu je jedan motiv više i što će s ovom utakmicom postati rekorder po broju utakmica odigranih za reprezentaciju (164).

– Rado bih mijenjao taj broj utakmica za jedan opipljiv rezultat.

Ukićevu mlađem suigraču Dariju Šariću dojam je puno važniji:

– Meni bi značio puno da nas ljudi počnu pratiti kao nogometno i rukometno prvenstvo svijeta, da se odjenu u kockice, da se u kafićima razgovara o košarci. Zato je meni i ova utakmica bitna.

I izbornik Repeša, barem deklarativno, zagovara pobjedu protiv Litavaca:

– Nemamo mi više što skrivati. Zaokružili smo sustav igre, no uvijek nešto može biti preciznije, fluidnije, agresivnije, brže u izvedbi..

Rad ne smije biti upitan

I uza sve to Hrvatska može večeras i izgubiti jer je Litva aktualni europski doprvak. Nadaju li se naši pljesku publike i u tom slučaju?

– To se baš i nije puno puta dogodilo, no dobrom predstavom ljude se može zagrijati i podići sve na višu razinu. Ipak, iskustvo me naučilo da se ne treba osvrtati na te vanjske emocije.

Iznio je košarkaški mislilac Ukić i ovo:

– Što ideš više jugoistočno, više pričaš o pristupu, a manje o talentu. Ne vjerujem da Nijemci s pristupom imaju problema, ali im fali talenta koji mi imamo. Ne budemo li imali taj radni aspekt, koji je kod nas upitniji od talenta, onda će nam i slabi biti teške prepreke.

Radni dio igre silno zagovara i izbornik Repeša:

– Činim to više nego prije jer nekad nam je upravo samo to nedostajalo da se napravi bolji rezultat.

>> Nikša Prkačin uoči Svjetskog prvenstva: Nisu nas suci krali nego smo izgubili ugled

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
11:25 26.08.2014.

dario ti i tvoji vrsnjaci ste ju zasluzili i ako ce netko uspijeti u zivotu to ste vi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije