Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstečajne muke

Cibona od Dinama posudila šest puta, vrijeme je za vraćanje dugova

28.10.2014., Zagreb - Konferencija za medije na temu otvaranja postupka predstecajne nagodbe KK Cibona. Aleksandar Petrovic, Domagoj Cavlovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
26.02.2015.
u 11:00

Cibona najviše (4 mil. kuna) duguje onome tko joj je bio najodaniji - kapetanu Roziću

U siječnju i veljači, u postupku pokretanja predstečajne nagodbe u KK Ciboni, Fini se prijavilo 50-ak vjerovnika. Na ročištu u Financijskoj agenciji ovaj je tjedan pak ustanovljeno da njihova ukupna potraživanja iznose 39 milijuna kuna, a u klubu planiraju da će u predstečajnoj nagodbi kroz sedam godina morati isplatiti nešto više od 15 milijuna kuna.

Osam dana za plan isplate

– Dobili smo osam dana da napravimo otplatni plan koji ćemo poslati Fini, pri čemu tražimo otpis kamata i dijela glavnice, na sedam godina plus 12 mjeseci počeka. Dva tjedna nakon toga trebali bismo imati ročište na kojem će se utvrditi imamo li mi dovoljno potpisa koji pokrivaju 66,6 posto od tih 39 milijuna kuna. Opcija je bila i preoblikovanje, u što je krenuo Dinamo, no oni nemaju problem s redovnim poslovanjem, a mi se nismo smjeli dovesti u opasnost da nas nešto trenutačno blokira pa je predstečajna nagodba bila bolji način – objasnio nam je Cibonin direktor Čavlović.

Kada se vidi popis fizičkih i pravnih osoba kojima Cibona duguje, iz toga se može zaključiti da su predsjednik Petrović i direktor Čavlović naslijedili podosta glavobolja. Svako malo iz ormara bi im ispali neki novi kosturi pa je opasnost od stečaja kluba rasla.

Ima tu i neplaćenih računa za struju, vodu, plin, ali i za televizijsku pristojbu, no najveći su vjerovnici kluba i dalje igrači, jedna menadžerska agencija (XL), Grad Zagreb, gradsko poduzeće Zagrebački holding, ali i Građanski nogometni klub Dinamo.

Žalosno je da ovaj klub najviše duguje onome koji mu je u posljednjih 10 godina bio najodaniji, a to je sadašnji kapetan Marin Rozić. Njemu je ovo deseta uzastopna sezona u Ciboni koja mu s današnjim danom duguje još četiri milijuna kuna.

Grad je preuzimao dugove

U razdoblju između rujna 2011. i siječnja 2014. Cibona je od Dinama posuđivala sredstva šest puta i na osnovi toga klub iz Maksimira potražuje više od tri milijuna kuna (3,142.904,08). Očito su to bile vatrogasne posudbe kada je igračima trebalo "izmisliti" plaće ili spriječiti neku ovrhu.

U upisu tražbina sa 2,6 milijuna kuna stoji Grad Zagreb, riječ je o dugovanjima za komunalne naknade, ali i o takozvanim ugovorima o potpori sportu odnosno "sanaciji" Košarkaškog centra Dražen Petrović, a 2011. Grad je u čak dva slučaja preuzeo dug prema igračima (Matej Mamić, Bariša Krasić).

>> Nanoviji prijedlog - Cibona ide u predstečaj. Dug nije 100, nego 20 milijuna kuna?

Komentara 13

Avatar links
links
10:55 27.02.2015.

napuhivani ugovori sa igračima i agentima stigli na naplatu, koliko je Rozic zaradjivao ako je dug 4 mil???? gdje on može igrati?? čisti lopovluk i dilanje naše love

DU
Deleted user
13:19 26.02.2015.

Da, nema GNK Dinama i Zdravkeca, ne ni bilo, ne samo, zagrebačkog profesionalnog športa, ni hrvatskog uopće. Mi, čak i našim rivalima, te ljutim zavidnicima pomažemo, kupujući njihove igrače, jer mi smo ljudi, katolici, Hrvati. Mi smo čuvari Dinama i cijele Hrvatske.

MI
mismis
12:22 26.02.2015.

Tuga i jad... Cibona je pred gasenjem vec dugo. Zagreb nema gdje igrati LP jer je Arena preskupa pa ce najvjerojatnije bit u Osijeku, jedino jos Cedevita i Medvescak nekak prezivljavaju. O Mladosti necu niti govoriti. Ali bitno da se u Dinamo slijeva 20 mil. kuna.. Znam da cete me popljuvati, ali ak cemo bit malo realni mislim da je omjer dodjeljivanja sredstava nepravedan. U Zagrebu se ne igra samo nogomet. A isto tak mora se primjetiti kako i u tom nogometu nema nekih znacajnih rezultata (dakako govorim o klupskom, ne o reprezentaciji) dok s druge strane imate sve ove navedene klubove koji ostvaruju znacajne rezultate s ovakvim malim novcima pa ne razumijem zasto se vise u njih ne ulozi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije