Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krah simbola

Nanoviji prijedlog - Cibona ide u predstečaj. Dug nije 100, nego 20 milijuna kuna?

Ivica Lovrić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
12.07.2014.
u 11:30

Skupština bi o Ciboni trebala raspravljati 24. srpnja. Najnoviji prijedlog: klub ide u predstečaj. Dug nije sto, nego dvadeset milijuna?

U Košarkaškom klubu Cibona bit će pokrenuta predstečajna nagodba, o čemu će zastupnici u Gradskoj skupštini raspravljati vjerojatno već na idućoj sjednici 24. srpnja.

Svi po svom

Dugovi KK Cibona i otkazivanje Eurolige, poziv predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora DORH-u da istraži kako se nakupilo stotinjak milijuna kuna minusa, ideja da se klub privatizira i javna obrana bivšeg direktora kluba Bože Miličevića, koji je Cibonu vodio 20 godina, da je dug pri njegovu odlasku (21. srpnja 2009.) iznosio oko pet milijuna kuna, izazvao je rat za Cibonu.

Za Večernjakov sportski tjednik Max Miličević je kazao da je ostavio dug od oko sedam posto vrijednosti klupskih nekretnina, koje je procijenio na oko deset milijuna eura. Popis dugova za ugovore s igračima koji posjedujemo, a koji datiraju od 1995., pokazuje da su ugovori koje je potpisao Miličević Ciboni na 31. prosinca 2010. godine donijeli zaduženje od oko 43 milijuna kuna, a s ugovorima koje su potpisali Vlatko Previšić i Andro Knego iznos se penje na 48 milijuna kuna. U spomenuti iznos nisu uračunate neplaćene režije i ostale obveze. Dobar dio dugova prema igračima, kojih je na listi dužnika u prosincu te 2010. bilo 47, u zadnjih nekoliko godina je isplaćen. Miličević nam je jučer kazao da iza svojih riječi u intervjuu i dalje stoji, no kada smo mu nabrojili dugove po pojedinom ugovoru koji je potpisao, a igrače nije isplaćivao, pojasnio je.

– Priznajem samo što sam potpisao do 21. srpnja 2006., nakon toga su došli gradonačelnikovi ljudi, Jelušić, Previšić, i sve sam potpisivao pod njihovim utjecajem, odnosno potpisivao sam odluke Upravnog odbora koji je tvrdio da ima garanciju Grada, odnosno sponzora koji će doći preko Grada – kazao je Miličević. Tražio je da mu kažemo koja je vrijednost dugova koje je potpisao do srpnja 2006. Riječ je o nešto više od deset milijuna kuna ukupnog duga prema igračima, no o tome nismo uspjeli razgovarati jer smo Miličevića zatekli tijekom vožnje.

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić kaže da trenutačno dug iznosi oko 15 posto od iznosa zatečenog duga, što bi značilo da je dug sada dvadesetak milijuna kuna. Financije Cibone godinama nisu jasne. Zna se samo da iz prošlosti stalno iskaču novi ugovori, neplaćeni troškovi, izgubljene sudske tužbe, kamate...
Gradonačelnik Milan Bandić je 2010. obustavio dio isplate novca Ciboni, koja je dobivala naknadu iz proračuna kao podršku vrhunskom sportu, tražeći financijska izvješća, a ni tada se nije znao točan iznos duga nego se neformalno “vrtjela” brojka od oko 50 milijuna kuna.

Kosor odbio Lovrića

Lovrić poziva Kosora, koji želi da Grad tijekom tri godine sanira dug kluba i da privatni investitori uđu i preuzmu vođenje kluba, da preuzme Cibonu, no Kosor odlučno odbija preuzeti mjesto predsjednika kluba tvrdeći da je politika dovela do postojećeg stanja u Ciboni.
– Predstečaj bi značio legalizaciju sintagme “tko je jamio, jamio”. Držim da je to kraj Cibone. Više u Skupštini neću prihvaćati raspravu o Ciboni kao točku dnevnog reda po hitnom postupku – kazao je Kosor.

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
12:05 12.07.2014.

koji su to likovi, Lovric predsjednik hahahahahahah, kako on može pomoci Ciboni?? pa on je postar!!!

BI
bigstar
16:19 12.07.2014.

Lovrić za razliku od Milečevića i ostale bande nije dodatno zaduživao klub, a i Cibona je osvojila aba ligu pod njegovim vodstvom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije