Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA ZA BEOGRAD

Cedevita doživjela poraz uz četničko orgijanje navijača Zvezde...

Delije
Foto: Crvena zvezda
12.02.2016.
u 11:11

Osim skandiranja “na koljena, pred Srbe”, Zagrepčani su morali slušati i četničke stihove koje slave “straže generala Draže”, ali i gledati transparent koji slavi ratnog zločinca, neki dan preminulog, generala Zdravka Tolimira, Mladićeva pomoćnika.

U prepunom Pioniru, uz četničko orgijanje “Delija”, Cedevita je doživjela peti poraz u Top 16 fazi Eurolige (2-5). Valjda impresionirani bučnom navijačkom kulisom, Zagrepčani su imali jako slabo otvaranje, u devetoj minuti bilo je “minus 17”, i to protiv agresivne Crvene zvezde više nisu uspjeli nadoknaditi.

Obrana potpuno pala

A zvezdaši su pak izborili svoju četvrtu pobjedu (4-3) i tako ojačali izglede za prolaz u četvrtfinale.

Doduše, u trećoj četvrtini, uz pomoć zonske obrane, uspjeli su se gosti približiti na samo “minus 6” (54:48), no tada Walker promašuje zakucavanje, Gordić gubi loptu u driblingu i zvezdaši to kažnjavaju tricom Micića.

Žganec potom na trici čini prekršaj na Milleru i domaćini učas odlaze na sigurnu udaljenost (60:48). Nakon novog približavanja na “minus 6”, Cedevitina obrana potpuno pada što koriste Miller (22 koš), Micić (14 koševa, 9 asistencija) i Gudurić (13 koševa) pa već kod 68:56 domaći navijači počinju slaviti pobjedu pjevanjem “Marša na Drinu”.

Gostovanje u beogradskom grotlu, na najvrelijem domaćem terenu na Balkanu, uvijek je doživljaj za sebe. Tako je bilo i cedevitašima, koje su dočekale salve zvižduka i puno decibela. Kako pri ulasku na teren, još više kod predstavljanja momčadi i to uz prateći folklor i uvredljive stihove u ritmu navijačkog skandiranja.

Osim skandiranja “na koljena, pred Srbe”, Zagrepčani su morali slušati i četničke stihove koje slave “straže generala Draže”, ali i gledati transparent koji slavi ratnog zločinca, neki dan preminulog, generala Zdravka Tolimira, Mladićeva pomoćnika. No, valjda isto tako priznati da je osiguranje utakmice bilo na iznimnoj razini pa je goste do njihova autobusa ispratilo 200-tinjak specijalaca.

Sve to što se događalo na tribinama, po mišljenju trenera Veljka Mršića, njegovim igračima ne može biti izlika za ovakvo skromnu predstavu.

- Ima li išta bolje za sportaša nego igrati u ovakvom ugođaju. Meni je to kao igraču uvijek bio dodatni poticaj. Sa svojim trenerom slaže se i kapetan Miro Bilan (17 koševa, 5 asistencija) koji kazuje:

- Ovakva atmosfera možda djeluje na vas prije utakmice i u pauzama, ali ne i za vrijeme igre. Koliko god čuli ružnih povika, nije to ugođaj u kojem se ne može igrati. No, ovo je ipak bilo intezivnije navijanje nego u utakmici ABA lige koju smo mi dobili.

Imali su vjetar u leđa

Pullen je sinoć zabio 20 koševa i to uz šut za tricu (1-7), pa je najkorisniji cedevitaš sinoć bio James White (18 koševa, 7 skokova) koji je kazao:

- Publika može vikati, no ona ne igra protiv vas, nego suparnik kojem smo dozvolili previše otvorenih šuteva i lakih koševa. Doduše, ovakva publika njima je sigurno bila vjetar u leđa.

U takvom ambijentu uživao je i najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, inače strastveni zvezdaš, koji koristi svaku priliku kada je u Beogradu da navrati u Pionir. Kad je on ušao u dvoranu, tribine su naprosto eksplodirale baš kao i njegovi miljenici na parketu.

>> Cedevita poražena u paklu Pionira, Zvezdu bodrio i Đoković

>> Srbi 'dočekali' Hrvatsku velikom slikom četničkog vojvode i ratnog zločinca!

Komentara 238

ĆA
ćaćaća
11:38 12.02.2016.

stazićima ostojićima pusićima pupovcima ovo uopće ne smeta..dapače..

Avatar peet
peet
11:41 12.02.2016.

ocekujem stazica i pusicku da reaguju..hihi

PA
pavo
11:58 12.02.2016.

Četnici na čelu s Djokovićem. Idilična srbska slika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije