Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje borba

Blokada računa uvjetovala Zadar i Cibonu bez stranaca

31.01.2015., Zagreb -  KC Drazen Petrovic, 20 kolo ABA Liga, Cibona - Krka.  Marin Rozic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
01.04.2015.
u 19:33

Zagreb: S Jusupom ćemo stvoriti novog Šarića, Hezonju i Mavru

Premda je, zbog doigravanja ABA lige, Cedevita već ubrala bodove iz 5. i 6. kola, košarkaška Liga za prvaka Hrvatske počinje tek danas pri čemu će najzanimljiviji sraz biti okršaj Cibone i Zagreba (19 sati), a igraju još i Cedevita-Zabok (19), Kvarner - Alkar (18) i Šibenik - Zadar (19).

Pojačani mravi

Za razliku od Cibone i Zadra koji, zbog blokade računa, nisu mogli dovesti nikoga, bivši prvak i euroligaš Zagreb uspio je vratiti iskusnog razigravača Vladovića. Mrave to diže u ravninu sa Zadrom koji je, po putu, pak ostao bez Florencea (zbog neplaćanja) i Bošnjaka (vraćen sa posudbe u Široki). Osim niza solidnih igrača (Blajić, Marčinković, Batur, Šarlija) Zagreb ima i vrlo nadarenog Luku Božića.

- Proračun naše momčadi je 2,5 milijuna kuna. Imamo solidnu momčad i dobra trenera Danijela Jusupa, skromnog, nama prihvatljivog koji bi sigurno mogao naći posao i u višem rangu od ovoga no on želi nešto stvarati - kazuje nam predsjednik kluba Davor Jelavić. Prvi čovjek kluba iz Trnskog priznaje da njegov klub i dalje ima najjaču upravu na papiru (njegovi dopredsjednici su Karamarko, Hanžeković i Čović), koja kao da pritajena čeka svojih pet minuta.

- Stabilizirali smo dug kluba, sveli ga na šest-sedam milijuna kuna pa više nije alarmantan. Za novi zamah trebamo čekati bolju gospodarsku situaciju. Prije par godina bio je plan zadržati Šarića, Hezonju i Mavru i sada ići na puno više ciljeve no tu smo nešto krivo napravili i izgubili smo ih na tržištu.

Ambiciozni Šibenik

Predsjednik nam je još priznao da nije siguran da li bi klub imao financijske snage složiti momčad konkurentnu u ABA ligi, no trener se ne predaje tako lako:

- Ako se mi budemo mogli nositi sa Cibonom i Zadrom i ako možemo biti treći, onda to znači da i s ovim novcima i momcima možemo igrati ABA ligu. Inače, Cedevita je favorit broj jedan, Zadar mi je enigma bez Florencea, premda je tu još uvijek niz dobrih igrača, a Šibenik ima ambiciju i atmosferu koje se ne smije podcijeniti. Cibona pak vrlo mlade ali obećavajuće centre i niz iskusnih igrača.

>>Duda Ivković: Mogu razumjeti nestrpljenje Šarićeva oca, no on mu time ne pomaže

Komentara 1

SV
svitilnik
18:45 02.04.2015.

Evo na što jesmo spali . Uopće se ne pokazuje želja biti prvakom svoje države , važno je samo ući u Jugoslavensku ligu ili kako je neki nazivaju ABA ligom. Važan je samo novac a ne budućnost hrvatskoga športa i hrvatskedjece. O tempora, o mores! Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije