Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORJENITE PROMJENE

Aco Petrović: Svaki od pet novih članova Upravnog odbora morat će donijeti milijun kuna bruto

06.08.2014., Zagreb - Na konferenciji za medije Aleksandar Petrovic predstavio plan za sanaciju kosarkaskog kluba Cibona.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
01.10.2014.
u 15:17

Grad Zagreb utjecat će na klub prisutnošću u Skupštini, a novi Upravni odbor Cibone trebali bi činiti samo poslovni ljudi. Na početku petorica, od kojih je s trojicom već sve dogovoreno.

Nakon što je s Cibonina čela nevoljko otišao utjecajni gradski političar Ivica Lovrić, htio ne htio, Aco Petrović će se ipak jedno vrijeme morati zvati predsjednikom Cibone, jer je tako odlučeno prigodom formiranja privremene Skupštine kluba. A u tom prijelaznom razdoblju do prosinca i izborne skupštine, Skupštinu će činiti još Ivan Artuković, Zdenko Antunović, Domagoj Čavlović i Slavko Kojić.

Biti predsjednik što kraće

Dan nakon imenovanja, Petrović je o tome kazao:

– Želim biti predsjednik što kraće, kako bih što prije mogao reći da je posao završen i predati palicu Artukoviću. A on je od prvog trenutka bio predodređen za to jer dolazi iz tvrtke koja je bila uz Cibonu kada nitko uz nju nije bio.

Ivan Artuković mladi je član uprave Francka (27), unuk vlasnika tvrtke Milana Artukovića, čovjeka koji je uvijek bio pri ruci Ciboni, još od sredine 70-ih i osnivanja koncerna četiriju tvrtki koje su spasile klub od propasti. Uz Franck, bili su to još i Voće, Kraš i Badel.

Slavko Kojić je diplomirani ekonomist na dužnosti pročelnika Gradskog ureda za financije. On je i dosad bio član Skupštine, ali u njezinu tročlanom obliku. Došao je u klub kada i Lovrić i Antunović, bio je dio prinudne uprave, a kao financijski ekspert rješavao je Cibonine financijske zavrzlame.

Zdenko Antunović je bivši direktor kluba, iz razdoblja prinudne uprave na čelu s Ivicom Lovrićem, a danas je glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba. Antunović ne skriva da je čovjek od povjerenja gradonačelnika Milana Bandića, i pri tome se ne ustručava javno priznati da bez Bandića ni njega ne bi bilo na svim tim važnim dužnostima koje je obnašao (direktor Arene, direktor Cibone).

Domagoj Čavlović naslijedio je Antunovića kada je on postao v. d. glavnog tajnika bivšeg ZŠS-a, a sada je imenovan direktorom kluba na mandat od četiri godine. Nakon svega što je prošao od srpnja 2013. do danas, pa čak i na dan izvanredne izborne skupštine, Čavlović je napokon mogao odahnuti:

– Sada znamo kamo idemo. Dosad smo po oluji plovili bez kompasa, a sada napokon imamo kompas.

Potraga za biznismenima

A taj kompas pokazuje da Ciboni predstoji predstečajna nagodba odnosno dolazak predstečajnog upravitelja kojeg će odrediti predstečajno vijeće Fine.

– Ta će mi osoba biti nadređena, ali će u suradnji sa mnom odobravati plaćanja, prihvaćati dugovanja i sve drugo poslovanje. Predstečajna nagodba trebala bi se pokrenuti za nekoliko dana, nakon što ispunimo sve formulare.

I dok će se direktor baviti predstečajnom nagodbom, privremeni predsjednik će zajedno s budućim predsjednikom slagati Upravni odbor:

Grad Zagreb će svoj dio utjecaja imati kroz Skupštinu, a naš Upravni odbor imat će pet članova i svi odreda bit će poslovni ljudi. Dao Bog da za dvije-tri godine imamo devet, 11 ili 13 ljudi u Upravnom odboru, no zbog operativnosti krećemo sa pet. Uz Artukovića imamo dogovorenu još dvojicu, a sada on i ja moramo obaviti nove razgovore da dobijemo preostalu dvojicu.

A svi oni godišnje će donositi milijun kuna bruto.

– To će biti pravilo za članove Upravnog odbora koji će, nakon što potpišu ugovor, imati svoje obveze i prava – ističe Petrović.

Komentara 3

TR
traflu
16:30 01.10.2014.

Aco je rekao da neće biti političara u Ciboni.Što je Slavko Kojić ? Opet po starom, Bandićev čovjek!!!!!

BI
bigstar
00:15 02.10.2014.

Neznam samo kako je Lovrić nevoljko otišao, kad je najvljivao svoju ostavku zadnjih godinu dana...očito je shvatio da Ciboni nema spasa,kakvih milijun kuna po članu,pa u Hrvatskoj sport ovisi samo o gradskim novcima,sponzora nema...čast iznimkama ( nk rijeka,cedevita)

Avatar comandante
comandante
08:52 03.10.2014.

Kojic,Antunovic, Čavlovic... posl“ušnici bez kinte i ikakvog utjecaja, kada ceš ti Aco, unatoč dobroj volji, doći pameti, kos se ponasas kao šizofrani igrač a skupio si godinica, tko će ti dati lovu, samo mi, tj grad i eventualno mama, tj zaklada Dražen Petrović...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije