Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIBA SKIDA BLOKADU

Aco je uspio, Cibona je spašena!

Aleksandar Petrović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.09.2014.
u 13:05

- Račun kluba više nije u blokadi. Većina dugova je podmirena, a počeli smo i razgovore s čovjekom koji bi trebao biti predsjednik kluba - rekao je Aco.

Kao što se i očekivalo, Cibona je objavila da je postigla dogovor s vjerovnicima što znači da klub više nije u Fibinoj blokadi. To je na konferenciji objavio bivši igrač i trener vukova Aleksandar Petrović.

Deblokiran je račun kluba, plaćeni mnogi dugovi i dogovorili smo se četvoricom vjerovnika zbog kojih je klub bio pod blokadom. Riješena je i velika većina dugovanja iz prošle sezone pa klub može punim plućima naprijed. Sad je pred nama drugi korak, a to je formiranje upravnog odbora mladim privrednicima koji nisu opterećeni prošlošću - rekao je Petrović - rekao je Aco.

Aco kaže da je za sve utrošeno oko 15 milijuna kuna, a na pitanje odakle novac je odgovorio:

- Dijelom iz gradskog proračuna, dijelom od odštete za Darija Šarića, dok su ostatak pokrila dva prijatelja kluba koji žele biti anonimni.

Cibonin bivši trener Danijel Lutz vodit će omladinski pogon, a u tijeku su razgovori s četvoricom igrača - Jerelom Blassingameom, Jurom Lalićem, Ivanom Siriščevićem i Borisom Baraćom.

Otkako je 4. kolovoza imenovan gradonačelnikovim povjerenikom za Cibonu i dobio sve ovlasti, Petrović je imao dvije faze djelovanja. Prva je bila javna kada je uz pomoć dviju presica i brojnih intervjua pokušavao apelirati na vjerovnike, a druga je bila u medijskoj zavjetrini u kojoj je obavio niz teških razgovora oko nagodbi koje Ciboni život znače.

S obzirom da nam je Damir Markota još u avionu za Sevillu kazao da se s Cibonom nagodio to je već tada značilo da je da je Cibona skinula taj teški uteg s leđa zvani Fibina blokada jer Šveđo je bio posljednji koji je pristao na nagodbu. Marko Tomas, Goran Vrbanc i Gordan Giriček učinili su to ranije.

S obzirom da je Aco najavio da mu je naum da do 1. rujna isplati i zaostatke za prošlu sezonu u visini od 2,5 milijuna kuna, danas je rekao “Cibona je spašena”. Dakako, samo uz uvjet da se ubuduće troši onoliko koliko se ima i da ovaj nekad veliki klub barem nekoliko godina živi isposnički.

>> Damir Markota: Nagodio sam se s Cibonom

Komentara 12

JA
JackRussell
13:21 02.09.2014.

Bravo Aco! Koliko god ima mrzitelja ovdje, ti si dokazao koliko voliš ovaj klub. Dražen bi se na tebe ponosio! Sad samo pametno dalje, znaš kako voditi taj klub i uz svoje skauting kvalitete siguran sam da ćeš stvoriti dobru momčad.

HR
hr76
13:58 02.09.2014.

Bravo Aco!

MA
magnum2013
14:05 02.09.2014.

Bravo Aco!!! Propao je još jedan pokušaj da se ugasi jedan klub u Zagrebu.Vršili su napade na Gopca i rukomet se donekle rasuo. Vrše neprestane napade na Dinamo, ili Mamića kao izgovor, sad se nezna što je slijedeće. Bili su protiv izgradnje nogometnog kampa u Zagrebu. Jovanović je predlagao da je najbolje nacionalni stadion graditi u Splitu...Što je slijedeće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije