Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traženi nadzornik

Zdenko Adrović u NO Global Investa

15.7.2015., Zagreb -  Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) odrzali su okrugli stol Kapital koji nedostaje: Kako ubrzati rast malih poduzeca. Zdenko Adrovic i Velimir Sonje. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.08.2015.
u 13:06

Vlasnici računaju na Adrovićevo iskustvo u jačanju pozicije

Zdenko Adrović, bivši predsjednik uprave Raiffeisenbank Austrije (RBA), preuzeo je, uz Nadzorni odbor Atlantic grupe u kojem već sjedi, još jedan – društva za upravljanje investicijskim fondovima Global Investa. Na toj će poziciji zamijeniti Zeqira Gashija koji postaje zamjenik predsjednika Nadzornog odbora. Imenovanje gospodina Adrovića nastavak je unapređenja poslovanja i repozicioniranja društva na poslovnom tržištu, koji je ranije započet dolaskom novog vlasnika – komentirali su u Global Investu, bivšim Fima vrijednosnicama.

Pod Global Investom su trenutačno tri fonda: zatvoreni alternativni investicijski fondovi Breza i Proprius za ulaganje te otvoreni investicijski fond Fima Equity. S obzirom na trenutačno stanje te industrije, vlasnici kojima je Zdenko Adrović blizak računaju na njegovo iskustvo u popravljanju tržišne pozicije. Osim što nadzire rad uprave Atlantic grupe i sada Global Investa, Adrović je aktivan i kao investitor: u travnju je uložio dva milijuna kuna u Biovegino izdanje obveznica i taj je potez tad komentirao konstatacijom: To je izvrsna tvrtka.

Do srpnja prošle godine vodio je Raiffeisenbank Austria u neprekinutom ciklusu od 17 godina, a onamo je došao iz Privredne banke Zagreb gdje je bio izvršni potpredsjednik za riznicu i likvidnost te direktor sektora investicijskog bankarstva i zamjenik predsjednika uprave. Inače, Adrović je diplomirao ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je magistrirao korporativne financije. Usavršavao se na sveučilištima u SAD-u i Velikoj Britaniji. Bio je i član Nadzornog odbora Plive, Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore i Poslovnog vijeća za konkurentnost.

Premda je Raiffeisenbank Austria nakon objave odluke o odlasku s čelne pozicije najavljivala da će se u banci zadržati još godinu dana na mjestu savjetnika, vrlo brzo otisnuo se dalje.

>>Poduzetnici moraju sami prikupljati sve manje od 20 milijuna kuna

>>Adrović odlazi s čela RBA, nema istu viziju kao vlasnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije