Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Vrdoljak: MOL je poručio da računa na HDZ, koji mu je i prodao Inu!

vrdoljak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
01.04.2015.
u 20:51

Članovi uprave Ine kojima je Vlada željela produljiti mandat do 2019. kadar su koji je imenovao HDZ, istaknuo je Vrdoljak

Dan nakon sjednice Nadzornog odbora Ine, na kojoj su članovi uprave dobili produljenje mandata samo na godinu dana preglasavanjem, ne smiruje se situacija. Dvoje hrvatskih članova NO-a Ine napustilo je sjednicu jer nije željelo glasati suprotno prijedlogu Vlade, a u kuloarima se govori da je predsjednik NO-a Siniša Petrović glasao za odluku da se mandat članova uprave ne produlji na četiri godine, kako je predlagala Vlada, već na godinu dana, kako je predložio MOL.

– Vlada je donijela odluku o imenovanju članova uprave Ine prema praksi imenovanja na četiri godine. Zašto je donesena odluka drugačije, to ćemo vrlo vjerojatno saznati najkasnije na sljedećem pregovaračkom krugu, kad budemo stigli o tome razgovarati s kolegama iz MOL-a – rekao je resorni ministar Ivan Vrdoljak, koji nije želio komentirati neslužbene priče o glasovanju Petrovića. Osvrnuo se i na komentar Darka Horvata iz HDZ-a, koji je zaključio da sadašnji članovi uprave ne brane interese u Ini.

Te je članove imenovala HDZ-ova vlada, a kako se HDZ s MOL-om borio za interese Hrvatske u Ini, to je vrlo dobro poznato – jedna ruka na srcu, a druga ruka u svom džepu. Horvat iz HDZ-a danas proziva Vladu da se dovoljno dobro ne bori za interese, a oni su korupcijom prodali Inu. Loša je poruka išla i prema ostalim dioničarima i ulagačima jer nisu poslušali drugog najvećeg dioničara. Poručili su javnosti: Dogovorit ćemo se s HDZ-om za godinu dana, onako kako su se dogovarali i prije. Kad su HDZ-ovci pregovarali i dogovarali, pokrali su nas i prodali – kazao je Vrdoljak. Tijekom dana oglasio se i MOL priopćenjem.

“Uzimajući u obzir pregovore i dva arbitražna procesa, MOL je uvjeren da je imenovanje uprave na godinu dana u najboljem interesu Ine. MOL se nada da će pregovori imati pozitivan ishod uz pomoć medijatora iz SAD-a”, stav je MOL-a.

>> Burno u Ini: Sjednicu napustila dva hrvatska člana nadzornog odbora

>> Vrdoljak protiv Milanovića? Ne podržava ideju o referendumu o bušenju Jadrana

Ključne riječi

Komentara 48

KL
Klarahrv
20:59 01.04.2015.

Javio se postenjacina iz postene stranke.

PO
Polikarp
21:28 01.04.2015.

Hej, INU je prodao Račan 2002.g.

DU
Deleted user
21:11 01.04.2015.

U principu Vrdoljak se samo duri sto svoje kadrove nije uspio uhljebiti na 4 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije