Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ulickane' do savršenstva

Fotografije u katalogu IKEE većinom su 'lažne'

ikea
Foto: Marko Prpić/Pixsell
30.08.2014.
u 09:32

IKEA tvrdi kako se za računalne fotografije umjesto 'prirodnih' odlučila zbog zaštite okoliša budući da prilikom njihove izrade nastaje manje otpada

Većina fotografija u katalozima IKEE je lažno, piše Huffington post. Prekrasne fotografija 'prirodnog izgleda' zapravo su računalno generirane i 'ulickane' do savršenstva. U većini slučajeva tako uopće nije riječ o fotografijama, već računalno stvorenim virtualnim prikazima namještaja.

Martihin Enther, IT menadžer komunikacijske agencije IKEE otkrio je kako je čak 75 posto fotografija kompanijinog namještaja računalno generirano.

IKEA tvrdi kako se za računalne fotografije umjesto 'prirodnih' odlučila zbog zaštite okoliša budući da prilikom njihove izrade nastaje manje otpada.

 - To je pametan način za uštedu novca. Ne trebamo baciti kuhinju u otpad nakon snimanja, izjavio je fotograf IKE Anneli Sjorgen u intervjuu za Wall Street Journal 2012. godine.

Te je godine IKEA najavila povećanje broja računalno generiranih fotografija, a do danas se njihov broj u tvrtkinim katalozima utrostručio.

>> Ovo su hrvatski dobavljači za Ikein restoran

>> Ikea ruši naše mitove: potrošači, a ne vlada biraju pobjednike

>> Stigla je Ikea, no što zaista znamo o švedskom receptu uspjeha?

Ključne riječi

Komentara 37

JA
james49
09:55 30.08.2014.

Pa i fotografije Seve' i ostalih 'zvjezda' su izašle iz photoshop-a. Da ne govorim o fotografijama iz modnih kataloga. O čemu vi talamburate?

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
10:15 30.08.2014.

Ne Photoshop, nego render 3D modela! Dakle ta kuhinja nikad nije fizički napravljena, nego je virtualna, odnosno modelirana u 3D softveru i renderirana u fotorealističnim render engin-ima. Dakle sve je savršeno na prikazima.

UN
unbekant
10:52 30.08.2014.

Sve je to "lazno",probaj u Ikeeinom krevetu odraditi navecer "posao"kao u nasem domacem"Slavonskom"krevetu,odmah ujutro njihov ide u kontenjer............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije