Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećanje vlasničkog udjela

Uspjela javna ponuda Podravke, sada ima 86,80 posto dionica ljubljanskog Žita

Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
25.11.2015.
u 12:07

Podravka je postala većinski vlasnik Žita u travnju ove godine, nakon što je od konzorcija prodavatelja okupljenih oko državnog portfelja kupila 51,55 posto dionica za 33 milijuna eura

Podravka je objavila da je njena ponuda manjinskim dioničarima Žita o otkupu njihovih dionica uspjela pa je svoj vlasnički udio u najvećoj slovenskoj pekarsko-konditorskoj skupini povećala na 86,80 posto.

U predviđenom roku do utorka u 12 sati prihvatio ju je 4291 dioničar, čiji je ukupni udio iznosio 35,25 posto svih izdanih dionica Žita, što znači da je ponuda u vrijeme njenog trajanja od 23. listopada uspjela, objavila je Podravka u ljubljanskom "Delu".

Podravka je postala većinski vlasnik Žita u travnju ove godine, nakon što je od konzorcija prodavatelja okupljenih oko državnog portfelja kupila 51,55 posto dionica za 33 milijuna eura, po cijeni 51,55 eura za dionicu. Iste uvjete u javnoj ponudi Podravka je dala i preostalim dioničarima Žita.

>>Podravka u završnom krugu pregovora o kupnji 51,55 posto slovenskog Žita

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:02 25.11.2015.

33 mil. EUR-a za Zito u zamlji koja broji 2 mil. stanovnika. Za te novce se mogla napraviti nova moderna tvornica u kojoj bi se zaposlili Hrvtaski radnici, Bojim se jos jedno promaseno preuzimanje, jer da je Zito atrakcija, sigurnoo bi se Slovenci olakomili. Zanima kad ce se odplatiti preuzimanje marke Warzywko da ne nabrajam ostala promasena preuzimanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije