Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neplaćanje

Turci izvođačima ostali dužni 9 milijuna kuna

25.07.2015., Sibenik - Turski Dogus Holding otvorio je luksuzni D-Resort, koji je jedan od 25 novih hotela s 4 i 5 zvjezdica koji se ovog ljeta otvaraju na Jadranu. Gledan iz Sibenika hotel je nakosen vanjskom linijom te podsjeca na nagnuti brod na poluot
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
10.10.2015.
u 08:45

Izvođači tvrde da lokalni menadžment Dogus grupe odgađa plaćanje

Turska Dogus grupa krajem srpnja otvorila je luksuzni turistički kompleks D-Resort Šibenik u koji je uložila 25 milijuna eura, a nekoliko mjeseci nakon raskošnog otvaranja koje ih je stajalo više od milijun kuna izvođači radova i dalje nisu plaćeni.

Plaćeno 95% računa

Nekoliko izvođača radova u Šibeniku požalilo se da Dogus kasni s uplatom i izrazilo bojazan da lokalni menadžment namjerno odgađa podmirenje računa zbog problema s likvidnošću. Boje se da će do naplate čekati iduću turističku sezonu, a kažu i da nisu zadovoljni vođenjem projekta jer je bilo situacija u kojima se pokazala nestručnost menadžerskog tima, koji čak pokušava i srušiti cijenu radova. Upozoravaju o svom problemu i zato što Dogus najavljuje gradnju hotela u Zadru u koji ulažu 45 milijuna eura kako i tamo ne bi bilo sličnih problema. Dogus grupa se brani i kaže da su do sada platili oko 95 posto ispostavljenih računa, a da kasne zbog provjere ugovora i radova.

– U stalnom smo kontaktu s dobavljačima kako bismo što prije podmirili svoje obveze – kažu u Dogusu, iako izvođači tvrde da im je kontakt otežan. Oko iznosa duga slažu se obje strane jer 5 posto investicije jest 1,25 milijuna eura, što je pak oko devet milijuna kuna. I dok je to za turski Dogus to mali iznos, za male kooperante milijun ili dva milijuna kuna duga golem je novac bez kojeg mogu završiti i u bankrotu. Dogus je imao apsolutnu podršku lokalne zajednice pri ulaganju, čak i unatoč neriješenim imovinskopravnim odnosima na zemljištu i činjenici da se do posljednjeg dana iščekivalo izdavanje uporabne dozvole na hotelu i ostalim objektima. Izvođači radova upozoravaju da Turci nisu završili objekte u potpunosti, ali Dogus grupa te navode potpuno odbacuje.

– Svi radovi u resortu završeni su još u srpnju, što je bio preduvjet za dobivanje uporabne dozvole i početak rada hotela i pratećih objekata – kažu.

Žele kupiti ACI

Hotel ima 69 soba i apartmana te tri vile, a ukupno ulaganje čini ga jednim od najskupljih objekata te vrste u Hrvatskoj jer je po sobi uloženo oko 380.000 eura,iako je riječ o hotelu sa četiri zvijezdice, dok je, primjerice, u Maistrin luksuzni hotel Monte Mullini u Rovinju uloženo 170.000 eura po sobi. Hotela Maraska u Zadru imat će 120 soba i 80 apartmana. Dogus je u Hrvatskoj šest godina, a uložili su više od 300 milijuna eura. U vlasništvu su dvije marine, Vile Dubrovnik i 11 posto udjela u ACI -ju koji, prema riječima njihova vlasnika Ferita Sahenka, želekupiti. Diljem svijeta zapošljavaju 50.000 ljudi u osam sektora, od bankarstva, medija do turizma.

>> Kakav luksuz! Zavirite u novootvoreni D-Resort Šibenik

Komentara 2

MI
mirrr
10:18 10.10.2015.

ne vjeruj turcinu ni kad darove nosi

DU
Deleted user
10:10 12.10.2015.

Ma nije moguće, nebi oni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije