Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizorsko izvješće

Akumulirani gubitak Rafinerije Brod veći od 2 milijarde kuna

Rafinerija nafte Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
19.04.2016.
u 15:57

Dugoročne obveze Rafinerije iznose 2,27 milijarde kuna i manje su u odnosu na godinu prije, kada su iznosile 2,38 milijardi

Dok u Slavonskom Brodu prosvjeduju zbog najnovijeg alarmantnog onečišćenja zraka, u prekosavskoj Rafineriji nafte koja je uzrokovala to onečišćenje zbrajaju gubitke. Prema pisanju medija u BiH, akumulirani gubitak Rafinerije Brod na kraju prošle godine iznosio je 520 milijuna maraka (oko 2,08 milijardi kuna), neto zaduženost je dva puta veća od kapitala, a poduzeće ima i značajne transakcije s povezanim osobama. Navodi se to u izvješću revizorske kuće Deloitte za 2015. godinu, koja je ovoj kompaniji dala mišljenje s rezervom.

Revizori su, između ostalog, naveli kako sposobnost Rafinerije da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti ovisi o kontinuitetu finansijske potpore matične tvrtke "Njeftagazinkora“. Oni su istaknuli i kako Rafinerija ne raspolaže dovoljnim iznosom visokolikvidnih sredstava, jer ima problema u kontinuiranom priljevu novčanih sredstava od realizacije usluga koji omogućava izmirenje obveza u roku dospijeća. Dugoročne obveze Rafinerije iznose 2,27 milijarde kuna i manje su u odnosu na godinu prije, kada su iznosile 2,38 milijardi.

>> 'Ne želimo više nikada udisati najgori zrak na svijetu!'

>> Ne ucjenjujemo BiH, ali onečišćenje se mora smanjiti

Komentara 1

SA
Sale7
16:39 19.04.2016.

finansijske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije