Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Rast operativne dobiti za Optima Telekom

Optima Telekom
29.04.2015.
u 12:30

Na smanjenje ukupnih prihoda ponajviše su utjecali prihodi od javne govorne usluge koji na globalnoj razini imaju tendenciju smanjenja

Optima Telekom prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s rastom EBITDA rezultata prije jednokratnih stavki za 14,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

 - Rezultat je to uspješnog provođenja troškovnog restrukturiranja, a što se dodatno očituje i u padu ukupnih poslovnih rashoda za 9,6 posto, te rastu EBITDA marže za 4,3 postotna poena. Spomenuti uspjesi kompenzirali su 7 postotni pad ukupnih konsolidiranih poslovnih prihoda u odnosu na isto razdoblje 2014. te isti u ovom tromjesečju iznose  108 milijuna kuna. Na smanjenje ukupnih prihoda ponajviše su utjecali prihodi od javne govorne usluge koji na globalnoj razini imaju tendenciju smanjenja te prihodi iz veleprodajnog segmenta, odnosno interkonekcijski prihodi, a uslijed regulatornog smanjenja cijena terminacije poziva. S druge strane, pozitivan utjecaj na ukupne prihode imali su prihodi od usluga pristupa internetu, poručuju iz kompanije.

 - Prateći trend rasta potražnje za brzim internetom, u ovoj ćemo se godini fokusirati na unaprjeđenje naših O paketa te ćemo korisnicima ponuditi znatno veće brzine interneta,  izjavio je predsjednik Uprave Optima Telekoma Zoran Kežman.

>> Optima Telekom po prvi put u dobiti: 2014. zaključio s 19,5 mil. kn!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije