Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supisol

Podravka patentirala novu revoluciju u prehrani – sol s 35% manje natrija

supisol, podravka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
11.02.2017.
u 08:30

Kao zamjena za sol Supisol će se u potpunosti proizvoditi u pogonima Podravke, a patentiran je za 148 zemalja

 Ovo je prvi korak u realizaciji novog petogodišnjeg plana s kojim imamo izuzetno jake ambicije. Trendseteri smo u regiji, a sada želimo biti trendseteri i u svijetu, kazao je predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić na jučerašnjem predstavljanju inovacije Supisol. U skladu s hrvatskom strategijom smanjenja prekomjernog unosa soli sa sadašnjih 11,6 grama na preporučenih 5 g dnevno po glavi stanovnika te vlastitom nutritivnom strategijom do 2024., Supisol će kao globalni patent Podravke u 148 zemalja i dalje zaslanjivati jela, od juha, začina do mesnih proizvoda.

No takva sol ima 35% manje natrija u odnosu na običnu kuhinjsku sol koju zamjenjuje u omjeru 1:1 i istog je okusa, na čemu je u suradnji s vanjskim partnerom Podravka radila tri godine. – Komercijalizaciju očekujemo početkom drugog kvartala ove godine – rekao je Mršić ističući da će proizvod prvo testirati na najzahtjevnijem i potrošački najosvještenijem australskom tržištu – u inovativnim tekućim juhama. Supisol kao kombinacija natrijeva i kalijeva klorida te kalij-magnezij citrata prikladan je za vegetarijance, vegane, bez glutena je, laktoze, GMO-a, pojačivača okusa, umjetnih boja, konzervansa...     

>> Plasman Podravkinih proizvoda u Rusiji raste, plan je i skoro otvaranje tvornice na tom tržištu

>> Vegeta mora biti sto posto hrvatska

Komentara 2

DI
didazeljko
09:00 11.02.2017.

Vjerujem da se svaki dobronamjeran čovjek , veseli uspjehu Podravke.Autora pak molim da pronađe hrvatsku riječ za:"trendseter".Ako je pak nema,eto posla za one koji znaju i poštuju hrvatski jezik.Mir Vam i dobro Jolanda.

DU
Deleted user
11:20 12.02.2017.

Koliko je razlika u cijeni kuhinjske soli i Supisoli? Prošlost je pokaza da je Podravka imala super proizvode, ali su zbog visoke cijene propadali. Nadam se da su osim imena, patentirali i ostale važne stvari, da se ne bi pojavioo problem kao s Vegetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije