Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fižulićev biznis

PBZ vratio Magmu u predstečajnu nagodbu

Goranko Fižulić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
25.11.2014.
u 10:15

Pokrenuti biznis Goranka Fižulića obavljat će se bez prepreka

Baš kada je Goranko Fižulić startao s projektom koji se temelji na 3D tehnologiji, a nakon zaključene predstečajne nagodbe u siječnju i upisa novog kapitala koji je u tijeku, iznenadila ga je odluka Trgovačkog suda kojim se po naredbi Visokog trgovačkog suda odbacuje pravomoćnost rješenja o zaključenju predstečajne nagodbe iz siječnja, a na temelju žalbe Privredne banke, te je stoga Magma opet u predstečajnoj nagodbi!

U Magmi kažu da je blokada nezakonita, ali da ne utječe na poslovanje platforme. No upitan je scenarij ako Visoki trgovački sud potvrdi odbacivanje pravomoćnosti, jer takvog slučaja do sada nije bilo. Ako poništi predstečajnu, znači li to možda sazivanje ponovnog ročišta za vjerovnike, što bi bio apsurd, jer su u međuvremenu kapital upisali novi dioničari. A razlučni vjerovnici, među kojima i PBZ, ionako su se već namirili. PBZ, naime, ne zamjera Magmi ništa sadržajno vezano za predstečajnu, nego zamjera sudu, jer je odluka o sklapanju nagodbe postala pravomoćna isti dan, 23. siječnja, odnosno sudac je dao žig ne čekajući rok od osam dana u kojem zakonski postoji rok za žalbu. PBZ se žalio i tražio da se ukine pravomoćnost rješenja, što je Trgovački sud odbio u srpnju, no na ponovljenu žalbu banke VTS ukida rješenje Trgovačkog suda i naređuje da se pravomoćnost ukine, odnosno da se prihvati žalba PBZ-a.

Neki od upućenijih misle da su društva, a bilo ih je navodno još, žrtva dijela sudaca koji su namjerno stavljali žig, odnosno potvrdu pravomoćnosti, isti dan, očekujući žalbe i tražeći tako da slučaj preuzme VTS. Jer dio njih nezadovoljan je predstečajnim nagodbama.

>>Magma i Hasbro produljili ugovor o distribuciji igračaka do kraja 2012.

>>Magma u Zagrebu i Šibeniku danas otvorila pet prodavaonica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije