Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabranjen uvoz

I hrvatske tvrtke mogle bi se naći na udaru ruskih sankcija

ilustracija
Foto: Shutterstock
07.08.2014.
u 14:02

Medvedev je rekao da će Rusija zabraniti voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške

Nakon dekreta ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je vladi naredio da zabrani ili ograniči uvoz hrane iz zemalja koje su Rusiji zbog Ukrajine i aneksije Krima nametnule sankcije, ruski premijer Dimitrij Medvedev na današnjem sastanku vlade objavio je o kakvim je proizvodima riječ, javlja Reuters.

Medvedev je rekao da će Rusija zabraniti voće, povrće, meso, ribu, mlijeko i mliječne proizvode uvezeno iz SAD-a, Europske unije, Australije, Kanade i Norveške.

 - Još nismo primili službenu informaciju o uvedenim sankcijama Ruske federacije za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz EU koju smo tražili putem MVEP-ova Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu - poručuju iz Hrvatskih izvoznika.

Iz Hrvatskih izvoznika poručuju kako u domeni poljoprivrednih-prehrambenih proizvoda dozvolu ruske Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor, što je i preduvjet za izvoz njihovih proizvoda na rusko tržište, imaju sljedeće tvrtke: Cromaris d.o.o., Ostrea d.o.o., Sardina d.o.o., Podravka d.d., PIK Vrbovec d.d., Vindija d.d., Belje d.d.

>> Putin žestoko uzvratio Americi i EU!

Komentara 2

ĆE
ćeif
10:22 08.08.2014.

Podravku, PIK i Vindiju to ne bi terebalo zabrinjavati. Oni budu izvozili preko BIH.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
09:07 09.08.2014.

sramota da svi slijepo slijede amerikance..... mi nijesmo bogata nacija da se mozemo zajebavati oko embargo,,,, treba sve prodavati bilo kojoj drzavi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije