Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet na zse

Ključni indeksi dan završili u minusu

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
14.04.2014.
u 18:37

Najznačajnija vijesti je traženje AZTN da Agrokor mora prodati ili dati u zakup 96 prodavaonica Konzuma ili Mercatora

Ključni indeksi Zagrebačke burze su dan završili u minusu. CROBEX je pao za 0,59 posto na 1.734,54 boda dok CROBEX10 bilježi pad od 0,37 posto na 976,88 boda.Sektorski indeksi ostvarili su promjene u rasponu od +1,81 posto (CROBEXnutris) do -2,17 posto (CROBEXkonstrukt). Kod obvezničkih indeksa, CROBIS bilježi pad od 0,01 posto dok je CROBIStr dan završio bez promjene vrijednosti, javlja portal hrportfolio.hr.

Najznačajnija vijesti je traženje AZTN da Agrokor mora prodati ili dati u zakup 96 prodavaonica Konzuma ili Mercatora.

Ukupni redovni promet na ZSE – Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak porastao za 4,0 milijuna kuna na 10,5 milijuna kuna. HT je danas bio jedini milijunaš. Promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +3,59 do -7,80 posto.

Današnji redovni dionički promet je u odnosu na petak porastao za 2,6 milijuna kuna te je iznosio 8,5 milijuna kuna. Najtrgovanije izdanje bio je HT s prometom od 2,1 milijuna kuna i padom cijene od 0,86 posto na cijenu od 164,10 kuna. Ukupno je devet izdanja skupilo promet veći od 200 tisuća kuna, dok je ukupno 15 izdanja trgovano u iznosu većem od 100 tisuća kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>>HT i Adris zaslužni za 80% prometa, dobitnik je INA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije