Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija

Iznajmljivači soba bit će umreženi s TZ-ima za 3,5 milijuna kuna

zimmer
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
30.07.2014.
u 08:01

Tijekom 2015. trebao bi tako zaživjeti informacijski sustav koji će povezati svih tristotinjak turističkih zajednica u Hrvatskoj i oko 60.000 pružatelja usluga smještaja

U Glavnom uredu HTZ-a do 25. kolovoza očekuju ponude zainteresiranih da izrade i održavaju informacijski sustav za prijavu i odjavu turista. Posao vrijedan 3,5 milijuna kuna, bez PDV-a, ponuđen je javnim pozivom na nadmetanje, a rok za provedbu ovog zahtjevnog projekta je kraj iduće godine.

Tijekom 2015. trebao bi tako zaživjeti informacijski sustav koji će povezati svih tristotinjak turističkih zajednica u Hrvatskoj i oko 60.000 pružatelja usluga smještaja. Sustav će biti dostupan putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo.

Korist će biti višestruka. Navedeni sustav evidentirat će prijave i odjave gostiju, omogućit će ažuriranje podataka o smještajnim objektima i kapacitetima te razmjenu drugih obavijesti na razini sustava. To će omogućiti da turističke zajednice brzo i precizno kreiraju relevantne statističke izvještaje o raspoloživosti smještajnih kapaciteta i kretanjima turista na svom području. To je, inače, jedan od prvih većih projekata u koje se kreće otkako je za direktora Glavnog ureda HTZ-a imenovan Ratomir Ivičić.

>> Ovo je 5 problema hrvatskog turizma

Komentara 1

NA
narod1
17:32 30.07.2014.

Realna cijena izrade tog informatičkog sustava je 1% od navedenog iznosa tj 35,000 Kn. Ostalo ide nekome u džep. Znači to će biti na koristi samo onima koji dobiju izradu informatičkog sustava, koji po običaju neće biti ništa novo. Ništa novo u Hrvatskoj. Da malo više putuju svijetom znali bi da za taj iznos mogu dobiti 10 isporogramiranih Facebooka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije