Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

HEP godišnje želi uštedjeti do 500 milijuna kuna

Tomislav Šerić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
29.08.2014.
u 15:15

Glavne uštede u HEP-u vide u optimizaciji tvrtke te efikasnijoj proizvodnji i upravljanju, ali i ciljanim investicijama u mrežu

HEP je završio prvu fazu restrukturiranja grupacije sa 11 tisuća radnika što bi toj državnoj tvrtki trebalo donijeti uštede do 500 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Prva faza restrukturiranja podrazumijevala je skeniranje stanja u kompaniji, druga je razrada mjera i trebala bi završiti do polovice listopada ove godine, a onda bi se krenulo u njihovu provedbu.

Glavne uštede u HEP-u vide u optimizaciji tvrtke te efikasnijoj proizvodnji i upravljanju, ali i ciljanim investicijama u mrežu i IT podršku.

Uštede koje tvrtka namjerava postići posebno se odnose na administrativni dio te kompaniju HEP Toplinarstvo, koja generira najviše dugove HEP-a. Uštedu će postići i uvođenjem razdjelnika u domove građana.

>>Srbija dužna HEP-u gotovo dvije milijarde eura

>>HEP državi zaradio 99 posto ukupne dobiti

Komentara 1

OP
optimistican
16:31 29.08.2014.

nek kupe jos kojeg audia a6 pa ce ustedjeti jos tih 500 milijuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije