Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 213
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorenje dokumentacije

Francuska banka kažnjena s gotovo 9 milijardi dolara

BNP
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.07.2014.
u 08:18

Regulatorna bankovna agencija države New York zatražila je da banku napuste 13 direkotra

Francuski bankarski div BNP Paribas SA priznao je krivnju za krivotvorenje poslovne dokumentacije te će platiti kaznu od čak 8,97 milijardi dolara, najveću novčanu kaznu u američkoj povijesti, javlja Bloomberg.

Ted Starishevsky, pomoćnik državnog odvjetnika u državi New York potvrdio je kako je banka dugoročno kršila propise te je za te radnje znao sam vrh BNP-a.

Regulatorna bankovna agencija države New York zatražila je da banku napuste 13 direktora.

BNP Paribas je prethodno priopćio da je izdvojio 1,1 milijardu dolara za pokrivanje troškova američke kazne, nakon čega je upozorena da bi iznos kazne mogao biti daleko veći od rezerviranog iznosa.

>> Kad drugih nema, dobar je i češki J&T

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije