Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekobiznis

Fleet rent-a-car prelazi 
na potpuno zelenu flotu

Krešimir Dobrilović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.10.2014.
u 17:30

Kako bi smanjila ugljikov otisak, tvrtka predvodi i međunarodni konzorcij za izradu prvog hrvatskog Smart Agriculture projekta

Polovicu našeg voznog parka čine vozila koja ne onečišćuju okoliš, cilj nam je za dvije-tri godine imati cijelu flotu s ekopredznakom, kaže direktor Fleet rent-a-cara Krešimir Dobrilović i najavljuje projekt koji supotpisuju s tvrtkom CO2Cut.

Tko unajmi drugi tip vozila, bit će mu ponuđena opcija doniranja novca koji će se koristiti za financiranje ekoloških projekata i kompenzaciju emisija CO2 na poljoprivrednom zemljištu i šumama. Novac za projekt namjeravaju tražiti i u okviru grant sheme Obzor 2020. S ciljem kompenziranja svog ekološkog otiska, Fleet predvodi međunarodni konzorcij za izradu studije izvodivosti i financiranje prvog Smart Agriculture projekta u Hrvatskoj. Poljoprivredno zemljište obrađivalo bi se tako da se veće količine ugljika i hranjivih tvari zadrže na oranicama i u biomasi.

Uz Fleet i CO2Cut inicijativu podupiru hrvatski Institut za primijenjenu ekologiju Oikon, londonski start-up Agrisolum koji koristi NASA-inu tehnologiju praćenja vlage i ugljika u tlu te Carbon Solutions Global.

>> I teretnjaci postaju štedljiviji i 'pametniji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije